دانشمندان دادههای به دست آمده از تاثیر واکسن آکسفورد در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را «دلگرمکننده» توصیف کردهاند.
نتیجه بررسی ها نشان می دهد که واکسن تولیدی دانشمندان دانشگاه آکسفورد در بریتانیا می تواند با برانگیختن واکنش قوی سیستم ایمنی بدن افراد مسن از آنها در برابر ویروس جدید کرونا محافظت کند.
این داده ها از مرحله دوم آزمایش این واکسن به دست آمده است و انتظار می رود که نتیجه مرحله سوم (نهایی) آزمایش واکسن آکسفورد پیش از کریسمس (حدود پنج هفته دیگر) مشخص شود. دانشگاه آکسفورد با همکاری شرکت داروسازی «آسترازنکا» برای تولید واکسن کرونا تلاش می کند. اندرو پولارد، یکی از متخصصانی که در دانشگاه آکسفورد بر روی طرح تهیه واکسن ویروس کرونا کار می کند داده های جدید درباره تاثیر واکسن بر بدن افراد مسن را مهم ارزیابی کرد. به گفته وی این داده ها از آنجا که واکسن ها اغلب در افراد مسن کارایی کمتری دارند حائز اهمیت است.
اندرو پولارد افزود که واکسن تولید شده در بدن افراد بالای ۷۰ سال همان میزان واکنشی را برانگیخته که در بدن افراد دیگر به دنبال داشته است. سیستم ایمنی بدن افراد سالمند معمولا ضعیف تر از دیگران است. به همین دلیل برانگیختن واکنش سیستم ایمنی بدن آنها دشوارتر از دیگر گروه ها است. داده های جدید دانشمندان دانشگاه آکسفورد روز پنجشنبه در نشریه علمی لانست منتشر شد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
دانشگاه آکسفورد و شرکت «آسترازنکا» همچنان منتظر داده های مرحله سوم آزمایش واکسن تولیدی خود برای جلوگیری از ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» هستند. هزاران نفر از سراسر جهان در آزمایش مرحله سوم این واکسن شرکت کرده اند.
دو شرکت داروسازی «فایزر» و «مدرنا» طی روزهای گذشته اعلام کردند که بنا به نتایج اولیه میزان کارایی واکسن های تولیدی آنها در پیشگیری از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹»، ۹۵ درصد است. با این حال اندرو پولارد روز پنجشنبه تاکید کرد که رقابتی بین گروه های تحقیقاتی برای تولید واکسن کرونا وجود ندارد زیرا برای مقابله با همه گیری کنونی در سطح جهان به چند واکسن به طور همزمان نیاز خواهد بود.
وی افزود که با وجود پیشرفت های موجود همچنان راه درازی برای حفاظت از جان انسان ها در مقابل ویروس کرونا در پیش است. این پژوهشگر دانشگاه آکسفورد گفت که حتی در صورت تائید واکسن های تولیدی از سوی مقامات بهداشتی کشورها همچنان چالش تولید میلیاردها نمونه از واکسن ها برای ساکنان کره زمین در پیش است.
دانشمندان داده های به دست آمده از تاثیر واکسن آکسفورد در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را «دلگرم کننده» توصیف کرده اند. تخمین زده می شود که تولید واکسن شرکت «آسترازنکا» از واکسن های دو شرکت «فایزر» و «مدرنا» آسان تر باشد. دانشگاه آکسفورد وعده داده است که صدها میلیون نمونه از واکسن تولیدی را به کشورهای در حال توسعه اختصاص خواهد داد.