آمار ابتلای بالای ۱۰ هزار نفر برای نخستین بار است که در ایران گزارش شده است با این حال بسیاری از مراجع رسمی ایران تایید کردهاند که آمار رسمی با آمار واقعی متفاوت است.
وزارت بهداشت ایران شمار قربانیان ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته را ۴۵۸ نفر گزارش کرد که نسبت به آمار روز گذشته تنها یک مورد فوتی کمتر است.
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران در ارائه آمار روزانه گفت: «از دیروز تا امروز آزمایش کرونای ۱۰هزار و ۴۶۳ نفر دیگر مثبت شده و ۵۵۶۱ نفر آنها بستری شدهاند.»
آمار ابتلای بالای ۱۰ هزار نفر برای نخستین بار است که در ایران گزارش شده است با این حال بسیاری از مراجع رسمی ایران تایید کردهاند که آمار رسمی با آمار واقعی متفاوت است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین درباره قربانیان این ویروس در کشور گفت: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۸ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسید.»
ایران در رده نهم کشورهایی است که بیشترین قربانیان کووید-۱۹ را ثبت کردهاند. اسپانیا که در موج نخست شیوع ویروس کرونا آسیب زیادی دید، هم اکنون با ۸۴ قربانی بیشتر بالاتر از ایران قرار دارند.
در بین استانهای ایران تنها استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند و بقیه استانها در وضعیت قرمز هستند.
ایلام سیاه است
سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین با بیان اینکه روند صعودی کرونا در ایلام با «شیب نگران کنندهای» ادامه دارد، گفت: «متاسفانه ۳۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در استان ایلام، مربوط به یک ماه و نیم گذشته است.»
وی افزود: «در حال حاضر شهرستانهای بدره، سیروان و ملکشاهی در استان ایلام در وضعیت هشدار و پرخطر بوده و شهرستانهای آبدانان، دره شهر، دهلران و مهران در وضعیت قرمز کرونا و بسیار پرخطر قرار دارند. همچنین شهرستانهای ایلام، ایوان و چرداول هم در این استان در وضعیت سیاه یعنی فوق پرخطر قرار دارند که در آنها ممنوعیت فعالیت مشاغل گروههای دو، سه و چهار در این شهرستانها در حال اعمال بوده و لزوم نظارت دقیق تر بر اعمال صحیح محدودیتهای مصوب در شهرستانهای یاد شده ضروری است.»
دو داروی گیاهی برای مقابله با کرونا مجوز تولید موقت گرفتهاند
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که تاکنون چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی مصوبه کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو را اخذ کردهاند.
وی افزود: «برای بهبود علایم بیماری کووید١٩ یا کمک به بهبود و روند درمان بیماران، تاکنون چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی مصوبه کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو را اخذ کردهاند که دو مورد منجر به صدور مجوز تولید موقت و مشروط بهمدت شش ماه شده است.»
وی با برشمردن این موارد گفت: «مورد اول اسپری دهانی PHR ۱۶۰ حاوی شش اسانس گیاهی است که با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی ارائه شده به بهبود عوارض ریوی کووید-١٩ شامل تنگی نفس، سرفه و اکسیژن شریانی کمک میکند.»
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «مورد دوم شربت موکوزیفت حاوی عصاره آبی میوه دو گیاه است که با توجه به مدارک کارآزمایی بالینی ارائه شده برای بهبود علائم خستگی و بیاشتهایی در بیماران مبتلا به کووید-١٩ مورد مصرف است.»
وی همچنین تاکید کرد: «دو مورد فرآورده دیگر مصوبه کمیسیون اخذ کردهاند اما هنوز برای آنها مجوز موقت صادر نشده است؛ مورد اول شامل فرآورده شربت تولیدی با نام اظهارشده استاپ سیویر است که البته نام فرآورده تأیید نهایی نشده است؛ این فرآورده بر اساس کارآزمایی بالینی برای کاهش دوران بستری و بهبود هایپوکسی مورد مصرف است و حاوی هفت جزء گیاهی است. مورد بعدی، فرآورده شربت با نام اظهار شده آنوالاس حاوی یک جزء گیاهی است که البته نام فرآورده تأیید نهایی نشده است؛ این فرآورده بر اساس کارآزمایی بالینی برای بهبود برخی علایم بیماری مصرف دارد.»