بر اساس نظرسنجی تازه مرکز تحقیقات پیو، ۷۹ درصد از افرادی که نامشان در فهرست رایدهندهها ثبت شده اقتصاد را مهمترین دغدغه خود در انتخابات ریاست جمهوری عنوان کردهاند. برای ۶۸ درصد رای دهندهها نیز بهداشت و مراقبتهای درمانی دومین دغدغه بزرگ است.
بزرگترین اقتصاد جهان سختترین ضربه را از زمان رکود بزرگ متحمل شده است؛ همه گیری کووید۱۹ تقریباً همه فعالیتها را در ایالات متحده آمریکا مختل کرده، هزینهها را برای مصرف کننده و شرکتها بالا برده و حتی تغییراتی در نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بوجود آورده است.
آمریکا مانند اغلب کشورهای جهان اکنون با یک بحران بی سابقه درحوزه بهداشت و سلامت دست و پنجه نرم میکند که اقتصاد را به رکود کشیده است.
هر دو موضوع یعنی همهگیری بیماری کووید۱۹ و نیز رکود اقتصادی ناشی از آن اینک نگرانی اصلی رایدهندگان آمریکایی را تشکیل می دهند.
اقتصاد مهمترین دغدغه رای دهندهها
بر اساس نظرسنجی تازه مرکز تحقیقات پیو، ۷۹ درصد از افرادی که نامشان در فهرست رایدهندهها ثبت شده اقتصاد را مهمترین دغدغه خود در انتخابات ریاست جمهوری عنوان کردهاند. برای ۶۸ درصد رای دهندهها نیز بهداشت و مراقبتهای درمانی دومین دغدغه بزرگ است.
بالارفتن نرخ بیکاری از دیگر معضلات است، بیش از ۱۲ میلیون آمریکایی هفتهها قبل از رایگیری بیکار بودند.
ترامپ و وعده رونق اقتصادی
این در حالیست که دونالد ترامپ اکتبر ۲۰۲۰ با یادآوری دستاوردهای اقتصادی دولتش مصرانه خواست که برای انتخاب مجدد به او رای دهند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا: «مسئله، به عبارت ساده، انتخاب بین یک کابوس سوسیالیستی و رویای آمریکایی است.»
آقای ترامپ در این سخنان همچنین تاکید کرد: «تحت رهبری من، تا قبل از پایان سال واکسنی ایمن و موثرخواهیم داشت. ما به سرعت ویروس چینی را شکست میدهیم و به همهگیری پایان خواهیم داد؛ زنجیرههای حیاتی تأمین را باز خواهیم گرداند و اقتصاد را دوباره به اوج خواهیم رساند.»
انتقاد بایدن به سیاستهای مالیاتی دولت ترامپ
جو بایدن، نامزد دموکراتها اما ۱۰ اکتبر ۲۰۲۰ طی سخنانی در پنسیلوانیا گفت: «۹۱ شرکت از شرکتهای فورچون ۵۰۰ (شرکتهایی برتر از لحاظ درآمدزایی) یک سنت هم مالیات نمیپردازند. میشونید؟ مالیاتِ صفر. چه تعداد از شما مالیاتتان صفر است؟ میلیاردرها با نرخی پایین مالیات میپردازند، زیرا این همه پول سرمایهگذاری است، نرخ مالیاتی آنها حتی پایینتر از شما است اگر مثلا شغلتان لولهکشی باشد.»
مشکلات سخت مالی شهروندان
نتایج نظرسنجی انیپی آر (رادیوی عمومی ملی آمریکا) / هاروارد نشان داده که ۴۶ درصد آمریکاییها از مشکلات سخت مالی رنج میبرند. نزدیک به ۳۳ درصد افراد شرکت کننده در این نظرسنجی گفتهاند که دیگر پساندازی ندارند. بیست درصد آمریکایی ها نیز به موجب این نظرسنجی در پرداخت اجاره مسکن مشکل دارند.
اقتصاد جهان فقط با پایان یافتن همهگیری کووید۱۹ و کنترل ویروس دوباره رونق و بهبود خواهد یافت. اما با توجه به قرارگرفتن انتخابات پیش روی آمریکا در دل این بحران بیسابقه سلامت، هنوز باید به این حقیقت باور داشت که هر بار آمریکا عطسه کند، جهان واقعاً سرما می خورد.