سخنگوی وزارت بهداشت در مورد «کاهش محسوس در استفاده از ماسک» در جامعه هشدار داد.
در حالی که آمار روزانه مبتلایان کرونا در ایران بار دیگر روند صعودی گرفته است، آمار کلی ابتلا به کووید۱۹ در این کشور در هفته منتهی به ۲۸ شهریور رشد داشته و ۱۰ استان نیز در وضعیت شروع پیک بیماری هستند.
اوجگیری دوباره آمار روزانه در هفته جاری
شمار کلی مبتلایان به کرونا در هفته جاری برای سومین روز متوالی افزایش یافت. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز دوشنبه ۳۱ شهریور گفت که در شبانهروز گذشته ۳ هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده و با این تعداد، مجموع کل بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۲۵ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده است. به گفته وی، در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۷ تن از بیماران کووید۱۹ نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۴ هزار و ۴۷۸ نفر رسید.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بنابر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. وی همچنین گفت: استانهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
خانم لاری با اشاره به آغاز موج سوم همهگیری کرونا در کشور اعلام کرد که تا کنون بیشترین موارد منجر به فوت در افراد بالای ۷۰ سال بوده و درباره نقش بازگشایی مدارس نیز گفت: «در این زمینه فعلا نمیتوان چیزی گفت و باید سه تا چهار هفته صبر کرد.»
سفارش واکسن کرونا و کمبود واکسن آنفلوانزا
سیماسادات لاری همچنین از آغاز اقدامات دولت برای پیشخرید واکسن کرونا از چندین منبع مختلف خارجی خبر داد. وی به خبرگزاری ایسنا گفته است که ایران برای پیشخرید واکسن کرونا ثبت نام کرده ولی دست کم تا شش ماه دیگر این واکسن در دسترس نخواهد بود. به گفته این مقام وزارت بهداشت، دولت ایران برای خرید واکسن از آکسفورد، چند شرکت چینی و شرکتهای خارجی دیگر ثبت نام کرده و با یک «فرد ایرانیالاصل» در هند نیز برای خرید واکسن در حال مذاکره است.
از سوی دیگر لاری در پاسخ به پرسشی درباره کمبود واکسن آنفلوانزا، یادآوری کرد که دلیل کمبود این واکسن «تحریمها و مشکلات ارزی» ناشی از آن برای خرید بینالمللی بوده است.
در روزهای اخیر واکسن آنفلوانزا در ایران کمیاب شده است.
کاهش استفاده از ماسک
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در مورد «کاهش محسوس در استفاده از ماسک» در جامعه هشدار داد. لاری در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا درباره وضعیت ابتلا به کرونا گفت: «با توجه به تعطیلیها و سفرهای انجام شده و کاهش میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی در هفتههای گذشته، متاسفانه شاهد افزایش روند ابتلا و بستری بیماران به علت ویروس کرونا هستیم.»
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
وی با استناد به آخرین بررسیها و آمارهای به روز شده در حوزه بهداشت محیط گفت: «میزان استفاده از ماسک توسط مردم در مراکز و اماکن عمومی ۵۹.۱۲ درصد گزارش شده که با کمال تاسف شاهد کاهش ۱۶.۴۵ درصدی میزان استفاده از ماسک نسبت به هفته قبل از آن هستیم. همچنین میزان استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی ۶۴.۲ درصد گزارش شده که کاهش ۸.۳ درصدی را نشان میدهد.»
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: «همچنین آخرین آمارها نشان میدهد که میزان استفاده از ماسک توسط شاغلان صنوف و صنایع ۶۳.۲۵ درصد و توسط کارمندان ادارهها و بانکها ۸۲.۱۶ درصد است که متاسفانه شاهد روند کاهشی محسوس در میزان استفاده از ماسک در این گروهها نیز هستیم.
۱۰ استان در آغاز پیک کرونا
از سوی دیگر کمیته اپیدمولوژی بیماری کرونا اعلام کرد بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت، در روند کشوری بیماری، روند صعودی دیده میشود.
به گزارش این کمیته، در ۱۰ استان لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، قم، البرز، تهران، کرمانشاه، همدان، کرمان و کردستان روند صعود یا شروع پیک دیده شده و روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در ۹ استان اصفهان، مرکزی، زنجان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، مازندران، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و گلستان مشاهده شده است. همچنین در هفت استان هرمزگان، فارس، قزوین، یزد، خوزستان، بوشهر و اردبیل روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است.
در عین حال دو استان کهگیلویه و بویر احمد و گیلان اخیراً یک پیک را پشت سر گذاشتهاند. در سه استان خراسان شمالی، آذربایجان شرقی و سمنان نیز ناسازگاری دادهها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نداد. باید مدنظر داشت که یک استان میتواند چندین پیک منحنی را تجربه کنند.