.
یک افسر پیشین ارتش بریتانیا به دلیل جور کردن بساط نشئگی در مراسم «آیاهواسکا» برای چند تن از مقامات سیاسی در رومانی با خطر ۱۳ سال زندان روبروست.
به گزارش روزنامه گاردین، این مرد ۵۸ ساله که «تامس لیشمن» نام دارد و افسر پیشین ارتش بریتانیاست، ترتیب برگزاری مراسمی را داده که در آن چند تن از شخصیتهای برجسته رومانی، از جمله رئیس پیشین پلیس مخفی این کشور در آن حضور داشته و مواد روانگردان مصرف کردهاند.
او سحرگاه ۱۵ دسامبر سال گذشته میلادی (۲۴ آذر ۹۸) در جریان یورش مأموران ویژه پلیس رومانی به ساختمان یک سرای سالمندان در حومه پایتخت، بخارست بازداشت شد. افراد حاضر در آن ساختمان در یک مراسم شبنشینی شرکت کرده بودند که در جریان آن به صورت نشسته، نوشیدنی «آیاهواسکا» مصرف کرده و به مراقبه میپرداختند. گفته میشود که نوشیدن این ماده تجربه ذهنی یگانهای را برای فرد ایجاد میکند که به تغییر زندگی او میانجامد. برخی از افراد حاضر در آن مراسم برای دادن آزمایش خون به بیمارستان منتقل شدند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
تامس لیشمن که به مدت ده سال در نیروی زمینی ارتش بریتانیا خدمت کرده، پس از دوران خدمتش به شمنباوری و پیروی از آئینهای کهن اقوام بدوی روی آورده و مراسم آن شب را نیز که در استان دامبوویتا برگزار شد، شخصا برنامهریزی و مدیریت کرده بود. اتهام اصلی او در واقع قاچاق دیمتیلتریپتامین یا دیامتی است که در رومانی «ماده خطرناک» ارزیابی میشود، زیرا به دلیل خاصیت روانگردانی به «توهمات بینایی» و «هوشربودگی» میانجامد.
تامس لیشمن به مدت سه ماه در بازداشت موقت بود و پس از آن آزاد شد. وی هم اکنون در یکی از محلههای بخارست در حصر خانگی به سر میبرد. وکیل مدافع او گفته موکلش گمان میکرده آیاهواسکا در رومانی آزاد است و در این زمینه با برخی افراد محلی دارای اطلاعات حقوقی نیز صحبت کرده و آنها نظر او را تأیید کردهاند.
آیاهواسکا معجونی گیاهی با خواص درمانی است که بومیان آمازون آن را مانند دمنوش و چای مصرف میکنند. وکیل لیشمن میگوید این معجون گیاهی مانند مواد مخدر نیست و شامل قوانین ممنوعیت موادی چون کوکائین نمیشود. او میگوید که این ماده حاوی دیامتی صنعتی و مصنوعی نیست.
روزنامه بریتانیایی گاردین مینویسد که برادر و پسر لیشمن اجازه یافتهاند که با او در رومانی دیدار کنند، اما پلیس با آنها برخورد خوبی نداشته است. آنها گفتهاند که مأموران هنگام ملاقات آنها موبایلهایشان را گرفته و مکالمات آنها را نیز از طریق میکروفونهایی ضبط کردهاند.
از آنجا که گروهی از شخصیتهای سیاسی رومانی نیز در شبنشینی آیاهواسکا با مرد بریتانیایی حضور داشتهاند، شایعاتی نیز در مورد سیاسی بودن کل ماجرا در رومانی پخش شده و حتی برخی رسانهها او را جاسوس بریتانیا خواندهاند.
«گلواولتيان» رئیس پیشین پلیس مخفی رومانی که در سال ۲۰۱۴ به دلیل «فساد» از کار برکنار شده، هم اکنون متهم دیگر این پرونده است. او به رسانهها گفته است که آیاهواسکا به او حس «تولد دوباره» داده است.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
افراد دیگری نیز متهم به برنامهریزی و برگزاری مراسم آیاهواسکای تامس لیشمن هستند. در این پرونده در مجموع سه نفر از جمله خود لیشمن متهم به قاچاق و استفاده از «مواد مخدر خطرناک» از نوع دیامتی هستند.
برگزاری مراسم آیاهواسکا و مصرف آن در برخی کشورهای اروپا و آمریکای جنوبی آزاد است، اما در کشور بریتانیا، کشور متبوع لیشمن قانونا جرمانگاری شده است. این ماده ممنوعیت عام بینالمللی ندارد اما خرید و فروش آن در بسیاری از کشورها به شدت کنترل میشود.