NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

«ماسک بزن»؛ هنرمندان ایرانی «درد مشترک» را به تصویر کشیدند

نمایشگاه «ماسک بزن»
نمایشگاه «ماسک بزن» Copyright جواد منتظری
Copyright جواد منتظری
نگارش از جواد منتظریحمیدرضا همایونی‌فر
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

«این نمایشگاه حاصل تفکر دوران قرنطینه است. ویروسی به کوچکی کرونا آمد و بزرگترین قدرت‌ها، تا انسان‌های معمولی را تحت تاثیر قرار داد و هیچ چیزی جلودارش نبود، بشریت یک درد مشترک را حس کرد.» گزارش جواد منتظری از نمایشگاه «ماسک بزن» را ببینید.

آگهی

انتشار ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ این روزها دغدغه تقریبا تمام مردم جهان است. از ماه‌ها پیش میلیاردها نفر در سراسر کره زمین با آثار این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند و آنطور که به نظر می‌رسد تا مدت‌ها این ویروس گریبانگیر مردم جهان است.

نمایشگاه «ماسک بزن» که در تهران برگزار می‌شود تبلور دغدغه‌ها و تفکر تعدادی از هنرمندان ایرانی است.

در این نمایشگاه که به میزبانی گالری کاما و از تاریخ بیستم تیر ماه برپا شده است، هفتاد هنرمند ایرانی طرح‌ها و نقاشی‌هایی را روی ماسک‌ها کشیده‌اند تا ضرورت و اهمیت ماسک زدن در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را یادآور شوند.

نمایشگاه «ماسک بزن»

مونا خوش اقبال، مدیر گالری کاما درباره برپایی این نمایشگاه به خبرنگار یورونیوز در تهران گفت: «این نمایشگاه حاصل تفکر دوران قرنطینه است. این دوران برای خود من دوران آموزنده‌ای بود، فلسفه پشت این نمایشگاه که برای خود من هم مهم است این است که ویروسی به کوچکی کرونا آمد و بزرگترین قدرت‌ها، تا انسان‌های معمولی را تحت تاثیر قرار داد و هیچ چیزی جلودارش نبود، بشریت یک درد مشترک را حس کرد و فکر می‌کنم این اولین باری است که همه با هم یک درد را حس می‌کنیم و شاید تحمل آن نیز برای همین است که برای ما آسان تر است. این برای خود من خیلی آموزنده بود و فکر کردم نمایشگاهی برگزار کنم که فارغ امضا و شهرت و درجاتی باشد که ما انسان‌ها به یکدیگر می‌دهیم.»

نمایشگاه «ماسک بزن»

خانم خوش اقبال در خصوص پرداختن به این آثار بر بستر ماسک و دلایل آن نیز افزود: «استفاده از مدیومی مثل ماسک به این دلیل بود که ماسک سمبل این پاندمی بود و می‌دانم که در سال‌های آینده ماسک ما را یاد این جریان خواهد انداخت که بشر درگیر چه اتفاقی شد. مدیوم ماسک با آنکه تکرار شونده بود اما ما فکر کردیم که بهترین چیزی هست که روی آن نقاشی شود.»

از نکته‌های مهم درباره نمایشگاه «ماسک بزن»، تلفیق آثار هنرمندان تراز اول کشور با استعدادهای نوظهور این عرصه است. ویژگی همه آثار ارائه شده در این نمایشگاه آن است که هنرمندان امضای اثر خود را بر پشت آن ثبت کرده‌اند و به همین دلیل علاقمندان و خریداران نمی‌دانند اثر متعلق به کیست.

نمایشگاه «ماسک بزن»

شهلا همایونی، از هنرمندان و مسئول جمع آوری آثار در این زمینه به یورونیوز گفت: «کانسپت ما این بود که هنرمندان روی ماسک نقاشی کنند، کار گرافیکی انجام دهند یا هر هنری که دارند روی ماسک انجام دهند و امضا پشت ماسک باشد. چرا؟ به دلیل آنکه مخاطب زیبایی را ببیند و اثر را بخرد و نه امضای آن را. البته خوشبختانه یک هنر دوست همه آثار را یکجا خرید و اجازه نداد کسی انتخاب کند.»

علی رغم وضع محدودیت تجمع در اماکن عمومی از سوی ستاد ملی کرونا، بازدید از این نمایشگاه به صورت کنترل شده و محدود اتفاق می‌افتد.

نمایشگاه «ماسک بزن»

یکی از بازدیدکنندگان با اشاره به اهمیت جایگاه هنر در ارتقای آگاهی عمومی گفت: «با این درگیری‌های این دوران و مشغولیت فکر و یا این دغدغه‌های ایجاد شده به دلیل این بیماری، این نمایشگاه و این آثار باعث می شود که یکسری خاطرات خوب از این دوران هم برایمان بماند. شاید آثاری باشند که چند وقت بعد که به آنها رجوع کنیم به این فکر کنیم که همه این اتفاقات بد نبوده است و بعضی جا ها اتفاقاتی خوب در این دوران سخت نیز افتاده است.»

از جمله هنرمندان مطرحی که آثارشان در نمایشگاه ماسک بزن به نمایش گذاشته شده می توان به حسین محجوبی، رضا بانگیز، احمد وکیلی، نصرت‌الله مسلمیان، همایون سلیمی، ایرج اسکندری، کاوه نجم‌آبادی، ‌بهزاد شیشه‌گران اشاره کرد.

نمایشگاه «ماسک بزن»
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اوج گرما با طعم کرونا در اروپا؛ آیا در صورت تعرق باید ماسک را عوض کرد؟

دعوت از «دزدان هنر» برای حضور در یک گالری در ژاپن

احمد طالبی نژاد به یورونیوز: مهرجویی پدر سینمای راستین ایران بود؛ روایت قتل او را باور نکردم