دکتر سوزانا سومالی و همکارانش با راهنمایی اهالی، سرزده به سراغ قصابیهای گوشت سگ میروند. گاهی با قصابها معامله میکنند و سگها را زنده میخرند و گاهی هم دیر میرسند.
دکتر سوزانا سومالی در جاکارتا، پایتخت اندونزی یک پناهگاه حیوانات باز کرده و بیش از ۱۴۰۰ قلاده سگ نجات یافته از تجارت گوشت را در آنجا نگهداری میکند.
ماجرای راه اندازی این پناهگاه به سال ۲۰۰۹ میلادی برمیگردد؛ یعنی زمانی که این پزشک نیکوکار متوجه شد سگ مادۀ بارداری که در شرف کشته شدن است درست مثل انسان اشک به چشم دارد.
پس از مشاهدۀ این صحنه دکتر سوزانا سومالی تصمیم گرفت در کنار شغل پزشکی خود، بخشی از زمانش را به نجات سگها از بازار تجارت گوشت این حیوانات اختصاص دهد.
او در سال ۲۰۰۹ میلادی در یکی از محلههای ثروتمند پایتخت یک زمین ۵ هزار متری را به ایجاد پناهگاه اختصاص داد. این پناهگاه امروز بیش از ۱۴۰۰ قلاده سگ را در خود جای داده است.
او و همکارانش با راهنمایی اهالی، سرزده به سراغ قصابیهای گوشت سگ میروند. گاهی با قصابها معامله میکنند و سگها را زنده میخرند و گاهی هم دیر میرسند.
این بانوی نیکوکار به ماهیانه ۲۹ هزار دلار برای پرداخت دستمزد ۳۰ کارمند پناهگاه و خرید روزانه نیم تن گوشت برای سگهای نجات یافته نیاز دارد. اما در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا با کاهش شدید کمکهای مردمی روبرو شده است.
به گفته گروههای مدافع حقوق حیوانات در اندونزی، سالیانه حدود یک میلیون سگ در این کشور کشته میشوند. تنها در جاکارتا، پایتخت اندونزی بیش از ۱۰۰ رستوران، غذاهایی با گوشت سگ سرو میکنند. گوشت سگ برای اهالی غیر مسلمان اندونزی یک غذای مطبوع است.
برخی از کارکنان این پناهگاه مسلمان هستند؛ آنها میگویند گاهی برخی از همکیشانشان درباره کار در تماس با سگها از آنها سوال میپرسند.
به گفته دکتر سومالی با افت شدید گردشگری در اندونزی به دلیل شیوع ویروس کرونا، تجارت گوشت سگ بیشتر شده و صدها سگ از جمله در جزیره بالی، در معرض ربوده شدن برای فروش در بازار صادرات و مصرف گوشت سگ هستند.