شهردار ناحیه ایتربیئک در بروکسل به خیابانهایی که پیشتر به اسم شخصیتهای عصر استعمار بلژیک خوانده میشدند، پلاکهایی حاوی اسامی فعالان حقوق مدنی اضافه کرده است .
شهردار ناحیه ایتربیئک در بروکسل به خیابانهایی که پیشتر به اسم شخصیتهای عصر استعمار بلژیک خوانده میشدند، پلاکهایی حاوی اسامی فعالان حقوق مدنی اضافه کرده است .
در میان اسامی اضافه شده نام هایی چون رزا پارکس (فعال جنبش سیاهان در آمریکا)، برتا کاسیریس (فعال مقتول حوزه محیط زیست در هندوراس) و کبچه سیوم (عضو جنبش مقاومت اتیوپی در برابر ایتالیای فاشیست در زمان موسولینی) به چشم می خورند.
این طرح قرار بود قبل از همه گیری کرونا و همزمان با روز جهانی زن در ۸ مارس اجرایی شود، اما به دلیل وضع قرنطینه به تعویق افتاده بود. این درحالی است که تظاهرات ضدنژادپرستی اخیر در بلژیک به این اقدام معنایی تازه داده است.
در جریان تظاهرات ضدنژادپرستی و حامیان جنبش «جان سیاهان ارزش دارد» در بروکسل، بسیاری با نوشتن شعارهایی روی مجسمه پادشاه این کشور لئوپولد دوم، وی را نماد «نژادپرستی» خواندند.
فرانسوا دو الو، شهردار اتربیک، به یورونیوز گفت فریادهای معترضان در خیابان و گرافیتیهای رسم شده بر مجسمههای عصر استعمار بلژیک شاهدی است بر خشم عمومی و اکنون لحظهای است که باید منشأ تبعیض را هدف گرفت.
آقای دو الو افزود: «افراد به خاطر رنگ پوستشان، به خاطر اینکه مرد هستند یا زن، به خاطر گرایش جنسیشان و به خاطر معلولیتهایشان سرنوشتهای مختلفی در زندگی پیدا می کنند.»
تابلویهای جدید نصب شده در خیابانها ۹ ماه باقی خواهند ماند و قرار نیست دائمی باشند. با این حال تا همینجا ساکنان محلات و اهالی از آنها استقبال کرده اند. سازمانهای مردم نهاد ضد نژادپرستی نیز با استقبال از این طرح گفته اند جامعه بلژیک باید به سمت فراتر از نمادها حرکت کند.
کارلو کرسپو، رئیس جنبش ضد نژادپرستی مرکس می گوید: «ما باید به سمت لغو تمام ساختارهای تبعیض آمیزی برویم که افراد مهاجر را آزار داده اند.»
با این حال همگان معتقد نیستند که برچیدن نمادهای تاریخی کاری رو به جلو باشد.
فرانسیس بلاس، تاریخدان در دانشگاه لیهژ، با «بی معنی» خواندن برچیدن مجسمهها می گوید برای مثال شاه لئوپولد دوم برای نسل کشی ده میلیون نفر در کنگو، مستعمره سابق بلژیک، سرزنش می شود. اما وی فرمانروای دولت آزاد کنگو بود و هیچگاه پایش را آنجا نگذاشت. به علاوه او پادشاه بلژیکیها نیز بود.