NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پاکستان علت سقوط هواپیما در منطقه‌ مسکونی کراچی را «خطای انسانی» اعلام کرد

Fareed Khan
Fareed Khan Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ایرباس ای-۳۲۰ متعلق به شرکت هواپیمایی بین‌المللی پاکستان با ۹۹ سرنشین روز جمعه ۲۲ ماه مه (۲ خرداد) روی منطقه‌ای مسکونی در نزدیکی فرودگاه شهر کراچی سقوط کرد و تقریبا تمام سرنشینان آن جان باختند؛ تنها دو نفر بگونه‌ای معجزه آسا نجات یافته‌اند.

آگهی

مقامات پاکستان روز چهارشنبه اعلام کردند که بر اساس گزارش‌های اولیه، علت سقوط هواپیمای مسافربری در ماه گذشته که ۹۷ کشته برجای گذاشت، خطای خلبانان بوده است.

در این گزارش آمده است که خلبانان هنگام فرود هواپیما، در حال بحث درباره ویروس کرونا بوده‌اند.

ایرباس ای-۳۲۰ متعلق به شرکت هواپیمایی بین‌المللی پاکستان با ۹۹ سرنشین روز جمعه ۲۲ ماه مه (۲ خرداد) روی منطقه‌ای مسکونی در نزدیکی فرودگاه شهر کراچی سقوط کرد و تقریبا تمام سرنشینان آن جان باختند؛ تنها دو نفر بگونه‌ای معجزه آسا نجات یافتند.

پیش از این رسانه‌های پاکستان با استناد به یک فایل صوتی که گفته می‌شد مربوط به مکالمه خلبان با برج کنترل بوده، اعلام کردند که خلبان درباره از کار افتادن هر دو موتور هواپیما صحبت کرده است.

غلام سرورخان، وزیر هوانوردی پاکستان در زمان اعلام گزارش تحقیقات در پارلمان پاکستان اعلام کرد: «خلبان و متصدی مربوطه در برج کنترل از قوانین استاندارد پیروی نکرده‌اند... متاسفانه خلبانان بیش از حد اعتماد به نفس داشتند.»

او افزود که خلبانان این هواپیما در زمانی که قصد فرود داشتند مشغول بحث درباره شیوع ویروس کرونا بوده‌اند و سیستم خلبان خودکار هواپیما را نیز خاموش کرده بودند.

به گفته سرورخان هواپیما در زمانِ آغازِ فرایند فرود، دو برابر ارتفاع استاندار برای این کار را داشته، مراحل عملیاتی پرواز از سوی خلبانان و متصدی مربوطه در برج کنترل نادیده گرفته شده، فرود نادرست باعث خراب شدن موتورهای هواپیما شده و درنهایت هواپیما سقوط کرده است.

تیم تحقیقات پاکستان که شامل مقاماتی از دولت فرانسه و کارخانه سازنده هواپیما نیز می‌شد، داده‌های جعبه سیاه همچنین مکالمات ضبط شده را تجزیه و تحلیل کرده‌اند.

وزیر هوانوردی پاکستان اعلام کرد که این هواپیما «صد در صد برای پرواز آماده بوده و هیچ نقصی نداشته است.»

این حادثه که مرگبارترین حادثه سقوط هواپیما در پاکستان در هشت سال گذشته محسوب می‌شد، تنها چند روز پس از آن روی داد که پاکستان پس از وقفه‌ای دو ماهه به دلیل شیوع ویروس کرونا، پروازهای تجاری داخلی را از سر گرفت.

سرورخان همچنین اعلام کرد که حدود ۲۹ خانه در اثر سقوط این هواپیما بشدت آسیب دیده‌اند که دولت درصدد است خسارات مالکان آنها را جبران کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اروپا خواستار ممنوعیت کار همۀ خلبانان دارای مدارک پاکستانی شد

سفر زلمی خلیل‌زاد به قطر، هند و پاکستان برای نجات توافق صلح افغانستان

پنجمین سالگرد لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر تحت کنترل هند؛ صدها نفر در مظفرآباد تظاهرات کردند