پارلمان کوزوو از عبدالله هوتی، استاد اقتصاد خواسته است تا در مقام نخستوزیر مسئولیت تشکیل دولت جدید را برعهده بگیرد.
پارلمان کوزوو سرانجام روز چهارشنبه سوم ژوئن پس از مدتها بحران سیاسی، به تشکیل دولت ائتلافی رای موافق داد.
عبدالله هوتی، استاد ۴۴ ساله اقتصاد توسط پارلمان به عنوان نخستوزیر مسئول تشکیل دولت جدید شده است.
اگرچه پیشبینی میشد که بازهم این رای گیری پرتنش باشد، اما نهایتا ۶۱ نماینده به تشکیل دولت جدید رای موافق دادند. پارلمان کشور کوزوو ۱۲۰ کرسی دارد.
نخستوزیر پیش از عبدالله هوتی یعنی آلبین کورتی از حزب ملیگرایان چپ این کشور به دستور هاشم تاچی، رئیس جمهوری کوزوو از کار برکنار شده بود. برکناری آقای کورتی از مقام نخستوزیری باعث ناآرامی و تظاهرات حامیان او شد.
آلبین کورتی پیشتر در ماه آوریل در گفتگو با رسانهها، دولت آمریکا را مسئول سقوط دولت خود در ماه مارس معرفی کرده بود. او مدعی شد که ریچارد گرنل، فرستاده ایالات متحده با دخالت مستقیم باعث سقوط دولت او شده است.
در آن زمان آقای کورتی سرنگونی دولت خود را بخشی از برنامه دستیابی به «پیروزی بزرگ دیپلماتیک» دونالد ترامپ، کمتر از یکسال مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عنوان کرده بود.
آلبین کورتی مخالف اعطای سرزمینهای کوزوو به صربستان است. بر اساس طرح توافقی که به کوزوو از سوی آمریکا پیشنهاد شده، این کشور باید از حاکمیت مناطقی در شمال منطقه میتروویچا و دره پرسوو که صربنشین هستند، چشم بپوشد و آن را به صربستان واگذار کند.
ناتو در جریان جنگ بالکان در سالهای ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ میلادی به کوزوو برای استقلال از صربستان و مونته نگرو کمک کرد. بیش از ۱۱۰ کشور استقلال کوزوو را به رسمیت میشناسند، اما صربستان و کشورهای دیگری از جمله روسیه، چین، اسپانیا و یونان آن را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نمیشناسند.
آمریکا دولت کوزوو را برای پذیرفتن پیشنهاد تبادل خاک با صربستان تحت فشار گذاشته است.