هشدار سازمان ملل به دولت‌ها: به بهانه قرنطینه شهروندان را سرکوب نکنید

هشدار سازمان ملل به دولت‌ها: به بهانه قرنطینه شهروندان را سرکوب نکنید
Copyright AP
نگارش از نیما قدکپور
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار یک ویدئو به دولت ها هشدار داد که نباید به بهانه وضعیت اضطراری و قرنطینه حقوق بشر را زیرپا بگذارند.

آگهی

میشل باشله، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل با انتشار یک ویدئو در صفحه توئیتر گفت محدودیت های ناشی از قرنطینه نباید دستاویز دولت‌ها برای سرکوب و زیرپاگذاشتن حقوق بشر شود.

رئیس کمیساریایی عالی حقوق بشر سازمان ملل در سخنان خود به رهبران کشورها هشدار داد و گفت: « اعلام وضعیت فوق العاده در پی شیوع ویروس کرونا نباید سلاح دولت ها درجهت خاموش کردن و کنترل مخالفان و حفظ قدرت مطلقه شود. وضعیت فوق العاده فقط باید در پی مبارزه با ویروس کرونا مورد استفاده قراربگیرد نه چیزی کمتر و نه بیشتر.»

به گفته رئیس جمهور پیشین شیلی، کشورها قادرند برخی از حقوق انسانی را برای محافظت از بهداشت عمومی محدود کنند اما در صورت اجرای محدودیت‌ها، باید متناسب، برابر و ضدتبعیض باشند. به گفته خانم باشله قوانین باید از منظر زمانی هم مشخص و محدود شوند.

کمیسر عالی حقوق بشر در سخنان خود تائید کرد که سرکوب‌های دولتی در جریان قرنطنیه در بیشتر موارد علیه اقشار محروم و آسیب پذیر انجام گرفته است. وی گفت: «خبرهای بسیاری از مناطق مختلف جهان گزارش شده که نشان می دهد نیروهای پلیس و نیروهای امنیتی از قدرت و موقعیت خود سوءاستفاده کرده‌اند. سوء استفاده‌ای که در برخی موارد به مرگ هم منجرشده است. آنها برای متفرق کردن مردم شدیدترین نوع سرکوب‌ها را به اجرا گذاشته‌اند. چنین تخلفاتی اغلب علیه افراد متعلق به فقیرترین و آسیب پذیرترین اقشار جامعه صورت گرفته است.»

میشل باشله چندین بار تاکید کرد که اجرای وضعیت فوق العاده و قرنطینه برای حفظ جان شهروندان است و نمی توان به همین بهانه، با سرکوب‌های شدید علیه قرنطینه شکنان، جان شهروندان را به خطر انداخت.

کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد از کسانی که بخاطر گرسنگی قرنطینه را شکسته اند گزارش های متعددی دریافت شده است که به‌خاطر این کار مورد تیراندازی و یا بازداشت نیروهای پلیس قرار گرفته‌اند. خانم بشله که پدر خود، البرتو باشله، را در جریان شکنجه نیروهای امنیتی شیلی در دهه هفتاد میلادی در دوران اگوستو پینوشه، از دست داده است گفت: «در برخی از کشورها ، هزاران نفر نیز به دلیل نقض قوانین قرنطینه بازداشت شده‌اند، عملی که هم غیرضروری است و هم باعث ناامنی در محیط زندان می‌شود.»

خانم باشله در طول این سخنرانی سه دقیقه‌ای بارها از احترام به مقام انسان خصوصا «در طول قرنطینه و محدودیت های ناشی از آن» سخن گفت.

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در پایان این سخنرانی ویدئویی گفت: «کشورهای مختلف در مراحل مختلف این بیماری همه گیر هستند. برخی از آنها در حال خروج از وضعیت اضطراری هستند، در حالی که برخی دیگر بر تقویت محدودیت‌ها تاکید می‌کند. اصل برجسته این است که تمامی این اقدامات به صورت انسانی اجرا شوند. مجازات‌های مربوط به شکستن قرنطینه باید متناسب بوده و به صورت خودسرانه یا تبعیض آمیز اعمال نشوند. »

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«تهدید ایران» و وضعیت حقوق بشر در عربستان محور گفتگوهای پمپئو در ریاض

میشل باشله به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد

هشدار دبیرکل سازمان ملل متحد: جهان روز به روز ناامن‌تر می شود