سازمان جهانی بهداشت: منشا کرونا به احتمال زیاد خفاش‌ها بوده‌اند، نه دستکاری آزمایشگاهی

سازمان جهانی بهداشت: منشا کرونا به احتمال زیاد خفاش‌ها بوده‌اند، نه دستکاری آزمایشگاهی
Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اگرچه هنوز روشن نیست که چگونه این ویروس توانسته بر گونۀ انسانی تاثیر بگذارد اما «مطمئنا» در این میان یک حیوان به عنوان میزبان و واسطه ایفای نقش کرده است.

آگهی

سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه اعلام کرد که تمام شواهد موجود نشان دهنده آن است که منشاء ویروس کرونایی که هم اکنون کشورها را گریبان‌گیر کرده است، خفاش‌هایی در چین بوده‌اند و نه ساخت ویروس یا دستکاری آن در آزمایشگاه.

فدیلا چائب، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در جریان یک نشست خبری در ژنو گفت: «همۀ شواهد موجود حاکی از آن است که این ویروس منشاء حیوانی دارد و در آزمایشگاه یا جای دیگری تولید نشده است.»

او افزود اگرچه هنوز روشن نیست که چگونه این ویروس توانسته است بر انسان تاثیر بگذارد اما «مطمئنا» در این میان یک حیوان به عنوان میزبان و واسطه ایفای نقش کرده است.

خانم چائب گفت: «مخزن زیست محیطی این ویروس به احتمال زیاد در خفاش است اما اینکه چگونه این ویروس از خفاش به انسان منتقل شده، هنوز باید بررسی و کشف شود.»

ویروس کرونا که اولین بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان چین پدیدار شد، تا کنون بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در جهان مبتلا کرده و منجر به کشته شدن بیش از ۱۷۱ هزار نفر شده است.

بیشترین شمار مبتلایان همچنین مرگ و میر ناشی از این بیماری در ایالات متحده آمریکا (با بیش از ۷۹۲ هزار مبتلا و بیش از ۴۲ هزار کشته) گزارش شده است.

هفتۀ گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که دولتش در تلاش است تا مشخص کند آیا کووید ۱۹ ساخته شده در آزمایشگاهی در شهر ووهان چین است یا خیر.

انستیتوی ویروس شناسی ووهان چین پیش از این شایعه‌ها درباره سنتز کردن این ویروس در آزمایشگاه یا فرار آن از محیط آزمایشگاهی را رد کرده بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نشت یک باکتری از آزمایشگاهی در چین بیش از ۳ هزار نفر را بیمار کرد

سازمان جهانی بهداشت: ویروس‌کرونا برای مدتی طولانی همراه ما خواهد بود

کمبود داروی ضدمالاریا در بازارهای آمریکا در پی سخنان دونالد ترامپ