NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

معمای پیش روی ترامپ در سال انتخابات؛ نجات اقتصاد یا مقابله با کرونا؟

معمای پیش روی ترامپ در سال انتخابات؛ نجات اقتصاد یا مقابله با کرونا؟
Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به گفته کارشناسان اقتصادی نرخ بیکاری در آمریکا احتمالا ماه آینده به ۱۵ درصد خواهد رسید. این در حالی است که نرخ بیکاری در این کشور در اوج بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ به ۱۰ درصد رسیده بود.

آگهی

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این روزها از یک سو شاهد رشد نرخ بیکاری در این کشور است و از سوی دیگر با افزایش تعداد بیمارانی که هر روز در ایالات متحده جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا از دست می دهند روبرو است.

رشد نرخ بیکاری در آمریکا و افزایش شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا شاید در ظاهر با یکدیگر ارتباط چندانی نداشته باشند اما این دو مولفه طی هفته های آینده تصمیم گیری در مورد بازگشایی یا ادامه تعطیلی فعالیت اقتصادی در آمریکا را برای دونالد ترامپ پیچیده تر خواهد کرد.

رئیس جمهوری ایالات متحده به دنبال از سرگیری هر چه سریعتر فعالیت اقتصادی در این کشور است تا از تشدید رکود اقتصادی پیش رو در سال انتخابات ریاست جمهوری جلوگیری کند. با این حال او باید بتواند بین این خواسته خود و مقابله با ویروس مرگبار کرونا توازنی پیدا کند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

دونالد ترامپ اگر تصمیم بگیرد تا زندگی آمریکایی ها را به حالت «عادی» بازگرداند در عمل این خطر را پذیرفته است که شمار مبتلایان و بالطبع تعداد جان باختگان بر اثر ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» افزایش یابد. امری که در نهایت می تواند منجر به هجوم همزمان بیماران به بیمارستان ها شود و در نهایت نظام درمانی آمریکا امکان رسیدگی به همه بیماران را نداشته باشد. رویدادی که برای قدرتمندترین و ثروتمندترین کشور جهان می تواند تبدیل به بحرانی «ارزشی» و «اخلاقی» شود.

با این حال به این نکته نیز باید توجه داشت که تصمیم گیری در مورد محدودیت های به اجرا گذاشته شده در بسیاری از ایالت ها تاکنون با فرمانداران منتخب مردم بوده است. فرمانداران برخی از این ایالت ها تصمیم به اجرای قرنطینه در ایالت خود گرفته اند. اگر رئیس جمهوری آمریکا تصمیم به لغو محدودیت ها بگیرد ممکن است با مقاومت فرمانداران این ایالت ها روبرو شود.

از سوی دیگر داده های وزارت کار آمریکا نشان می دهد که طی هفته گذشته شش میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کرده اند. در مجموع نزدیک به ۱۷ میلیون نفر (۱۱ درصد از نیروی کار) طی سه هفته گذشته در ایلات متحده برای دریافت حق بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند.

این ارقام شاید تنها با بحران اقتصادی سال ۱۹۲۹ و دهه ۱۹۳۰ میلادی قابل مقایسه باشد. البته در آن زمان افزایش نرخ بیکاری در بازه زمانی گسترده تری روی داد اما آمریکا اکنون ناگهان با گذشت تنها سه هفته با افزایش ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری شمار بیکاران روبرو شده است.

AP

دونالد ترامپ که تا چند هفته پیش قصد داشت تبلیغ در مورد وضعیت خوب اقتصادی و آمار پایین بیماران را محور اصلی کارزار انتخاباتی خود قرار دهد به گفته کارشناسان اقتصادی احتمالا ماه آینده با نرخ بیکاری ۱۵ درصدی در آمریکا مواجه خواهد شد. این در حالی است که نرخ بیکاری در اوج بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ در آمریکا به ۱۰ درصد رسید.

رئیس جمهوری آمریکا به این ترتیب احتمالا از سوی مشاوران اقتصادی و سیاسی خود تحت فشار قرار خواهد گرفت تا با صدور اجازه از سرگیری فعالیت های اقتصادی از آسیب های عمیق تر به اقتصاد ایالات متحده جلوگیری کند. اما لغو توصیه ها برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی می تواند باعث شود که آمریکا با موج دوم شیوع ویروس جدید کرونا روبرو شود.

بنا به پیش بینی های فعلی ۶۰ هزار نفر بر اثر شیوع این ویروس در آمریکا جان خواهند باخت. با این حال باید توجه داشت که این پیش بینی ها بر پایه این فرض انجام شده است که محدودیت های کنونی از جمله توصیه به فاصله گذاری اجتماعی طی ماه های آینده ادامه پیدا خواهد کرد.

دونالد ترامپ که در ماه نوامبر (آبان) سال جاری باید با جو بایدن، رقیب دموکرات خود در انتخابات ریاست جمهوری رقابت کند پیش از این در مورد راهکار مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا گفته بود که «راه علاج نباید بدتر از خود بیماری باشد.»

به این ترتیب باید دید که رئیس جمهوری آمریکا در پایان ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) پس از پایان یافتن دوره توصیه به فاصله گذاری اجتماعی در این کشور تصمیم به تمدید دوره اجرای این توصیه ها می گیرد تا مقابله با بیماری همه گیر «کووید ۱۹» را ادامه دهد یا در نهایت ملاحظات سیاسی او را وادار خواهد کرد تا با پذیرش تلفات انسانی ویروس کرونا به دنبال نجات اقتصاد آمریکا باشد و از «راه علاج بدتر» دوری کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترامپ بر سر صلاحیت تصمیم‌گیری پایان قرنطینه با فرمانداران در افتاد

واکنش سازمان جهانی بهداشت به ترامپ: ویروس را سیاسی نکنید

ترامپ سازمان جهانی بهداشت را تهدید کرد، افزایش قربانیان کرونا در آمریکا