گروه هوانوری «داسو» و «ایرباس» این مدل نمونه را خواهند ساخت که پیشبینی میشود در سال ۲۰۴۰ وارد فاز عملیاتی شود و جایگزین «رافال» فرانسوی و جنگنده «یوروفایتر» آلمانی شود.
فرانسه و آلمان روز پنجشنبه توافق نامه ۱۵۰ میلیون یورویی ساخت مدل نمونه از نسل جدید جتهای جنگنده را امضا کردند.
پروژهای که از دید این دو کشور در جهان ناامن کنونی برای دفاع از اروپا بدون تکیه به متحدانش، حیاتی ارزیابی شده است.
گروه هوانوری «داسو» و «ایرباس» این مدل نمونه را خواهند ساخت که پیشبینی میشود در سال ۲۰۴۰ وارد فاز عملیاتی شود و جایگزین «رافال» فرانسوی و جنگنده «یوروفایتر» آلمانی شود.
فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه پس از مراسم امضای این قرارداد با همتایان خود از آلمان و اسپانیا گفت: «این یک پروژه بلندپروازانه بین فرانسه و آلمان است که اسپانیا نیز به آن پیوسته است.»
وزیر دفاع فرانسه همچنین گفت که این پروژه ما را قادر می سازد که با تهدیدها و چالشهای نیمه دوم قرن بیست و یکم مواجه شویم و گویای اراده و خواست ما برای دفاع از اروپاست.
مجلس آلمان هفته گذشته بودجه این پروژه را تصویب کرد و اسپانیا در مرحله اولیه پیوستن به این پروژه است و بهطور رسمی از اواخر سال ۲۰۲۰ با سرمایهگذاریی حدود ۵۰ میلیون یورویی به این این پروژه میپیوندد.
قرارداد نسل آینده جنگندهها شامل تحقیق و فنآوری برای ساخت مدل نمونه این جنگنده، ساخت موتور، پروژه ساخت پهپاد برای همراهی این هواپیمای جنگی و ساخت «ابر جنگی» The combat cloud که سیستمی عملیاتی برای به اشتراک گذاری اطلاعات در یک فضای جنگی است، می باشد.
ساخت این مدل نمونه با سرمایهای بالغ بر ۴ میلیارد یورو ساخته خواهد شد. در این پروژه شرکتهای «داسو» و «ایرباس» جت جنگنده را خواهند ساخت. شرکت فرانسوی «سفران» و شرکت آلمانی «امتییو ارو انجینز» ساخت موتور این جت را برعهده خواهند داشت. همچنین شرکت چند ملیتی «امبیدیای» پهپاد را خواهد ساخت و شرکت ایرباس و گروه تالس بخش دیجیتال این پروژه را بر عهده خواهند داشت.
رقیب این پروژه، یک پروژه بریتانیایی است. لندن در سال ۲۰۱۸ از برنامههای خود برای ساخت یک هواپیمای جنگی با نام «تمپست» رونمایی کرد. مقامات فرانسوی اظهار امیدواری کردهاند که این دو پروژه در نهایت ادغام شوند.
مدیران صنایع جنگی در پایتختهای اروپایی این درخواست را مطرح کردهاند که این پروژه با سرعت بیشتری پیش برده شود چرا که خطر از دست دادن بازارهای جهانی در حضور رقبای قدرتمندی همچون ایالات متحده آمریکا و حتی چین، وجود دارد.