رئیس جمهوری آمریکا، افغانستان را «دانشگاه هاروارد تروریسم» توصیف کرد و افزود: «به مدت ۱۹ سال در آنجا صلحبان بودهایم و یقینا این میزان کفایت میکند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت که ایالات متحده همزمان در حال گفتوگو با دولت افغانستان و طالبان است و او در حال ارزیابی «چیزهای مختلف» در منطقه است.
آقای ترامپ عصر سهشنبه در کاخ سفید با اظهار تاسف از حضور ۱۸ ساله آمریکا در افغانستان گفت: «واقعا در حال جنگ نیستیم بلکه به پلیس افغانستان تبدیل شدهایم.» وی این موضوع را «مضحک» توصیف کرد.
وی بار دیگر اظهارت قبلی خود درباره پیروزی در جنگ افغانستان را تکرار کرد و افزود: «آمریکا اگر بخواهد میتواند در یک هفته برنده جنگ شود اما من نمیخواهم که ۱۰ میلیون نفر، ۱۰ میلیون افغان را به کشتن دهم چراکه این همان چیزی بود که باید اتفاق میافتاد و من به دنبال انجام آن نیستم.»
ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده در حال بازگرداندن برخی از نیروهای خود از افغانستان است اما آمریکا باید همچنان در آنجا حضور داشته باشد.
ترامپ: افغانستان دانشگاه هاروارد تروریسم است
رئیس جمهوری آمریکا، افغانستان را «دانشگاه هاروارد تروریسم» توصیف کرد و افزود: «به مدت ۱۹ سال در آنجا صلحبان بودهایم و یقینا این میزان کفایت میکند.»
وی به مذاکرات صلح آمریکا و طالبان اشاره کرد و گفت: «گفتوگوهای خوبی داریم. خواهیم دید که چه اتفاقی رخ میدهد.»
رئیس جمهوری آمریکا در عین حال تاکید کرد که طالبان میتواند «خیلی راحت» ناآرامیهای منطقه را متوقف کند.
ترامپ هفته گذشته با مشاوران ارشد امنیت ملی آمریکا ملاقات کرد تا برنامه صلح بین آمریکا و طالبان را بررسی کند. برنامهای که میتواند به طولانیترین جنگ آمریکا خاتمه دهد. در این ملاقات زلمی خلیل زاد، فرستاده دولت آمریکا در گفتوگوهای صلح افغانستان، ترامپ را در جریان آخرین رخدادها در اینباره قرار داد.
گفتگوهای صلح آمریکا با طالبان در حالی قرار است از سر گرفته شود که افغانستان چند روز پیش شاهد دو حمله مختلف بوده است. در عملیات انتحاری انجام شده در یک مراسم عروسی که داعش مسئولیت آن را پذیرفت دست کم ۸۰ نفر کشته شدند و در انفجارهای ننگرهار که همزمان با برگزاری جشنهای صدمین سال استقلال افغانستان به وقوع پیوست ۱۲۳ نفر زخمی شدند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته با انتشار بیانیه ای ضمن تایید از سرگیری گفتگوهای صلح افغانستان اعلام کرد که آقای خلیل زاد پس از گفتگو با نمایندگان طالبان در دوحه عازم کابل خواهد شد تا در آنجا با رهبران دولت افغانستان در خصوص فرایند صلح رایزنیهای جدیدی انجام دهد.
طالبان پیشتر بارها از خروج تمام نیروهای خارجی به عنوان پیش شرط برای برقراری صلح در افغانستان یاد کرده بود، و اکنون مقامات آمریکایی پذیرفته اند که نظامیان خود را از خاک این کشور خارج کنند. طبق طرح آمریکا پیش بینی میشود شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان بهطور چشمگیری کاهش یابد به طوری که از ۱۵ هزار نیروی فعلی به ۸ یا ۹ هزار نیرو برسد.
از سوی دیگر برخی منابع غربی پیشتر اعلام کرده بودند که پیش نویس توافق با طالبان نیز تهیه شده و قرار است در ازای خروج نظامیان آمریکایی، طالبان نیز متعهد شود که به مفاد آتشبس پایبند باشد و با القاعده قطع همکاری کند.
بیش از ۳۲ هزار غیر نظامی در ۱۰ سال اخیر در افغانستان در جریان درگیریها و حملات مختلف کشته شدهاند.