مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که از ۶۰ کشور جهان برای پیوستن به این ناوگان دریایی دعوت به همکاری به عمل آمده است. گفتنی است که در میان کشورهای مهم اروپایی در حال حاضر بریتانیا برای شرکت در این ائتلاف اعلام آمادگی کرده و آلمان به صراحت این همکاری را پس زده است.
اسرائیل اعلام کرده است که برای مقابله با تهدید های منطقه ای ایران به جمع کشورهای ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در خلیح فارس و دریای عمان می پیوندد.
در گزارشی که بسیاری از رسانه ها به نقل از اسرائیل تایمز منعکس کرده اند، آمده است که تل آویو آمادگی خود را برای عضویت در ائتلاف نظامی آمریکا جهت تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس اعلام کرده است.
در این گزارش به نقل از یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل تاکید شده است که «تل آویو بخشی از ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در برابر تهدیدهای ایران در تامین امنیت کشتیرانی در خلیج (فارس) خواهد بود.»
آقای کاتز که در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان اسرائیل سخن می گفت در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد که کشورش به جهت دارا بودن منابع اطلاعاتی و دیگر مزیت ها حضوری فعال در این ائتلاف خواهد داشت و مذاکرات در این خصوص پیش از این با مقامات آمریکایی آغاز شده است.
به اعتقاد وزیر امور خارجه اسرائیل این مشارکت علاوه بر فراهم کردن زمینه تقویت روابط با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، منطبق با سیاست بازدارندگی و در راستای منافع تل آویو برای جلوگیری از نفوذ تهران در منطقه است.
سخنان یسرائیل کاتز به تایید روزنامه یدیوت آهارنوت نیز رسیده که در گزارشی از دستور آقای کاتز به مقامات وزارتخانه اش برای همکاری با طرف های آمریکایی جهت فراهم کردن زمینه این مشارکت خبر داده است.
تنش ها میان ایران و آمریکا در منطقه پس از خروج یکجانبه واشنگتن از برجام در هشتم مه ۲۰۸ و در پی اقدام متقابل تهران در کاهش تعهدات برجامی یکسال پس از این ماجرا وارد مرحله نگران کننده ای شده است.
بالا گرفتن تنش که از یک سو با تشدید تحریم های واشنگتن و فشار حداکثری به تهران و از سوی دیگر با حوادث پراکنده ای چون حمله به نفتکش ها، سرنگون شدن پهپاد آمریکایی و توقیف تانکرها همراه شده آمریکا را برآن داشته تا تحت حمایت بریتانیا به تشکیل یک نیروی دریایی محافظ در خلیج فارس اقدام کند.
بیشتر بخوانید:
- بریتانیا به ائتلاف نظامی آمریکا برای تأمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس میپیوندد
- پمپئو: از ۶۰ کشور خواستیم در تامین امنیت تنگه هرمز همکاری کنند
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که از ۶۰ کشور جهان برای پیوستن به این ناوگان دریایی دعوت به همکاری به عمل آمده است. گفتنی است که در میان کشورهای مهم اروپایی در حال حاضر بریتانیا برای شرکت در این ائتلاف اعلام آمادگی کرده و آلمان این همکاری را پس زده است.
وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به استرالیا این درخواست را با میزبانان خود در میان گذاشت اما پاسخ صریحی دریافت نکرد. مقامات استرالیایی اعلام کرده اند که پیشنهاد واشنگتن برای مشارکت در این ائتلاف را مورد بررسی قرار می دهند.
ژاپن نیز از جمله متحدان آسیایی واشنگتن در آسیا است که مشارکت در ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس را نپذیرفته است.
بیشتر بخوانید: