نتایج یک پیشبینی علمی در مورد آینده آب و هوای شهرهای بزرگ جهان نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، دمای هوای شهر نیویورک در فصل بهار به گرمی سواحل ویرجینیا میشود و هوای خنک لندن جای خود را به گرمایی در سطح این روزهای بارسلون میدهد.
نتایج یک پیشبینی علمی در مورد آینده آب و هوای شهرهای بزرگ جهان نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، دمای هوای شهر نیویورک در فصل بهار به گرمی سواحل ویرجینیا میشود و هوای خنک لندن جای خود را به گرمایی در سطح این روزهای بارسلون میدهد.
همچنین شهر پررطوبت سیاتل به خشکی سانفرانسیسکو میشود و دمای هوای واشنگتن بیشتر شبیه نشویل میشود البته با نوسان دمای بیشتر.
این موارد بخشی از نتایج اولین پژوهش جهانی در مورد نتایج تغییرات آب و هوایی بر وضعیت آتی برخی شهرهای مهم جهان است. در این پژوهش که روز چهارشنبه توسط نشریه علمی «پلاسوان» منتشر شده روند تغییر شرایط آب و هوایی ۵۲۰ شهر مهم جهان بر پایه دادههای نقشه جهانی طراحی شده توسط آزمایشگاه سوئیسی «کروتر» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:ورود موج تازه گرما؛ بالاترین دمای ثبت شده در اروپا چقدر است؟
نتیجه کلی این پژوهش تاکید دارد که تا سال ۲۰۵۰ میلادی وضعیت آب و هوایی شهرهای واقع شده در نیمکره شمالی مشابه شهرهایی خواهد شد که امروزه در هزار کیلومتری جنوب آنها قرار دارند.
بر این اساس، تا سال ۲۰۵۰ میلادی دمای هوای اکثر نقاط اروپا طی تابستان و زمستان در مقایسه با سال ۲۰۰۰ میلادی بین ۳.۵ تا ۴.۷ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.
همچنین دمای هوای ۱۱۶ شهر از جمله واشینگتن و ۱۶ شهر دیگر آمریکا طی ۳۱ سال آینده با تغییرات آب و هوایی غیرقابل تصوری مواجه خواهند شد. در واقع نتایج به دست آمده برای ۲۲ درصد از شهرهای مورد بررسی که در حال حاضر دارای جمعیتی بیش از ۱ میلیون نفر هستند، هیج امکان مقایسه و ارائه مشابه فعلی را نداده است.
البته این بدان معنا نیست که واشینگتن در سال ۲۰۵۰ میلادی به گرمی این روزهای ریاض، پایتخت عربستان سعودی میشود بلکه به این معناست که در حال حاضر شهری با آن سطح از تغییرات آب و هوایی و نوسان دما در طول فصلهای مختلف سال وجود ندارد.
در این میان شهرهای گرمسیری همچون کوالالامپور، جاکارتا و سنگاپور با وجود این که دچار افزایش بالای دمای هوا نخواهند شد ولی با بارندگیهای شدیدتر و خشکسالیهای متعاقب آن مواجه خواهند شد.
پژوهشگران فعال در این پروژه اعلام کردهاند که امیدوارند، نتایج بررسی آنها افزون بر همگرایی بینالمللی برای کاهش تولید گازهای آلاینده محیط زیست، به مدیریت بهتر شهرها و برنامهریزی دولتها برای مقابله با بحران آتی آب و هوایی کمک کند.
به باور آنها مدیران شهر لندن از هم اینک باید برای تامین آب مورد نیاز برای روزهایی که این شهر به گرمی بارسلون خواهد شد، برنامهریزی کنند و یا دولتهای منطقه خاورمیانه که روز به روز گرمتر و خشکتر خواهد شد، باید برای تولید آب و غذای کافی تدبیری بیندیشند.
بیشتر بخوانید:موج گرما چگونه آلودگی هوا در اروپا را افزایش داد؟