حضور گردشگران در شمالیترین نقطه اروپا و نگرانی از آلودگی محیط زیستی سوالبار

اودان سالت به همراه همسرش مایا در گوشه دنجی در سوالبار زندگی میکنند. سوالبار شمالیترین نقطه اروپا است که بین نروژ و قطب شمال قرار دارد و به معنای کرانه سرما است.
این خانواده نروژی با کمک ۱۱۰ سگ هاسکی در مزرعهشان تجارت خانوادگی به راه انداختهاند تا بتوانند مناطق دیدنی سوالبار را به گردشگران نشان دهند.
با این حال آقای سالت به خوبی به مضرات ورود بیش از حد گردشگر به این منطقه آگاه است، آن هم در شرایطی که تجارت خانوادگی آنها ارتباط مستقیمی به صنعت توریسم دارد. او میگوید: «هرچه توریست بیشتری راهی این منطقه شود همین منطقهای که ما بنا داریم آن را به گردشگر نمایش دهیم بیشتر درمعرض آسیب قرار میگیرد.»
نگران جانوران بیگناهیام که نقشی در آلودگی محیط زیست ندارند
آقای سالت بر این باور است که که انتشار کربن و آلودگی ناشی از حضور گردشگران باعث آسیب بیشتر به اکوسیستم شکننده این منطقه خواهد شد.
او همچنین بیش از آنکه نگران نجات انسان باشد، نگران نجات جان گونههای جانوری است چرا که تاکید دارد این جانداران بیگناه هیچ نقشی در تسریع فرآیند تغییرات آب و هوایی ندارند.
سوالبار شمالیترین منطقه تحت کنترل کشور نروژ به شمار میآید. برای ورود به سوالبار نیازی به روادید و اجازه اقامت نیست. مدت مجاز اقامت خارجیان هم نامحدود است. همین مساله در کنار دیگر جذابیتها، گردشگران زیادی را سالانه روانه اینجا میکند.
شمالی ترین و رو به گرمایشترین شهر روی کره زمین
لانگیربین شهر مرکزی مجمع الجزایر سوالبار ۲۰۰۰ نفر جمعیت دارد. این شهر را هم میتوان شمالیترین شهر کره زمین و هم رو به گرمایشترین شهر کره خالی معرفی کرد.
شصت درصد مجمع جزایر سوالبارد از رودهای یخی، تودههای یخ غلتان، یخچالهای طبیعی، کوههای یخی و آب درهها تشکیل شدهاست.
آقای سالت تاکید دارد که مساله نجات قطب شمال مطرح نیست، مساله نجات بشریت در میان است. او در ادامه در توضیح بیتوجهی به مساله تغییرات آبوهوایی میگوید: «این مساله بسیار شبیه صحنه تصادفی است در بزرگراه، همه ماشینها سرعتشان را کم میکنند تا ببینند ماجرا از چه قرار است بی آنکه بدانند این تصادف محصول رفتار خود ما بوده است.»
هاسکی سوالبار یک تجارت کوچک خانوادگی است. آنها به همراه بیش از ۱۰۰ سگ هاسکی گردشگران را در سفرهای کوتاه و طولانی در این منطقه همراهی میکنند.