همزمان با پیشی گرفتن نرخ مرگ و میر از زاد و ولد در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، رشد جمعیت این کشور برای دومین سال متوالی به دلیل افزایش مهاجرت رشد کرد.
همزمان با روز جهانی جمعیت، اداره آمار کمیسیون اروپا (یورو استات) اعلام کرد، مجموع جمعیت ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی ۵۱۳ میلیون نفر بوده که در مقایسه با ۳۰ سال پیش که این رقم ۴۷۴ میلیون نفر بوده، ۸ درصد رشد کرده است.
یورواستات همچنین اعلام کرده که جمعیت اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۷ میلادی تا پایان سال گذشته میلادی ۱.۱ میلیون نفر افزایش یافته است.
این رشد متاثر از بالا رفتن خالص مهاجرت به اروپا بوده چرا که نرخ مرگ و میر برای دومین سال متوالی از میزان زاد و ولد در کشورهای عضو اتحادیه پیشی گرفته است.
به طوری که تنها در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲.۴ میلیون نفر از کشورهای خارج از اتحادیه به این منطقه مهاجرت کردهاند ولی نرخ رشد جمعیت از سال ۲۰۱۷ میلادی تقریبا ثابت مانده است.
بیشتر بخوانید:بحران جمعیت در کشورهای اروپایی؛ ایتالیا: فرزند سوم بیاورید، زمین بگیرید
مطابق اطلاعات منتشر شده توسط یورواستات، در حالی که کشورهای بلغارستان، لتونی، لیتوانی و رومانی بیشترین نرخ مرگ و میر را در میان کشورهای عضو اتحادیه تجربه کردهاند، کشورهای ایرلند، سوئد، فرانسه و بریتانیا دارای بالاترین نرخ زاد و ولد در سال ۲۰۱۸ میلادی بودهاند.
همچنین در میان ۲۸ عضو اتحادیه اروپا، ایرلند بیشترین فزونی تولد بر مرگ را داشته و در مقابل بلغارستان بالاترین مازاد مرگ بر تولد را ثبت کرده است. پائینترین نرخ زاد و ولد هم در ایتالیا گزارش شده است.
یورواستات تائید کرده که جمعیت ۱۰ کشور عضو اتحادیه اروپا طی سال ۲۰۱۸ میلادی کاهش یافته که در این میان لتونی، بلغارستان و کرواسی در صدر قرار داشتهاند. بیشترین رشد جمعیت هم در کشورهای مالتا، لوکزامبورگ و ایرلند رخ داده است.
بر پایه این گزارش، آلمان و فرانسه در آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی پرجمعیتترین کشورهای اتحادیه اروپا بودهاند. آلمان با جمعیت ۸۳ میلیون نفری ۱۶.۲ درصد مردم اتحادیه اروپا در خود جای داده و فرانسه با سهم ۱۳.۱ درصدی دارای ۶۷ میلیون نفر جمعیت است.
بریتانیا، ایتالیا، اسپانیا و لهستان نیز از نظر جمعیت، رتبههای سوم تا ششم را در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اختیار دارند.
در همین حال، مرکز آمار ایران نیز جمعیت این کشور را در حال حاضر ۸۲ میلیون و ۶۶۷ هزار نفر اعلام کرد.
بر پایه این گزارش متوسط نرخ خالص رشد جمعیت ایران در فاصله سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ خورشیدی حدود ۱.۲۴ درصد بوده که این نرخ در روستاها به منفی ۶۸ صدم درصد رسیده است.
مطابق اعلام مرکز آمار ایران این نرخ پایینترین رقم از سال ۱۳۳۵، که سرشماری عمومی آغاز شده، تاکنون بوده است.
روز جهانی جمعیت(۱۱ ژوئیه) در سال ۱۹۸۹ میلادی به ابتکار برنامه توسعه سازمان ملل متحد و با هدف پررنگ کردن مسايل جمعیتی کشورهای جهان نامگذاری شد.
بیشتر بخوانید:جمعیت جهان تا سال ۲۱۰۰ از مرز ۱۰ میلیارد نفر میگذرد؛ آیا زمین گنجایش دارد؟