جهش نفت و طلا؛ ایستادگی دلار در مرز ۱۳ هزارتومان

همزمان با کاهش ارزش برابری دلار آمریکا در مقابل ارزهای عمده جهان، قیمت جهانی نفت به بالاترین حد در ۴۸ روز گذشته رسید و بهای جهانی طلا نیز بار دیگر از مرز هزار و ۴۰۰ دلار عبور کرد.
انتشار گزارش رسمی موسسه نفت آمریکا نشان میدهد که تحت تاثیر وقوع طوفان در خلیج مکزیک، تولید هفتگی نفت آمریکا پنج میلیون بشکه بیش از گمانهزنیها کاهش یافته است.
این گزارش نشان میدهد که در پی اعلام پیشبینی سازمان هواشناسی آمریکا مبنی بر وقوع طوفان روز پنجشنبه در خلیج مکزیک، برخی از تولیدکنندگان عمده نفت در این منطقه، روند کاهش تولید را از روزهای قبل از شروع طوفان آغاز کردهاند و همین امر موجب افت بیشتر تولید نفت آمریکا شده است.
کاهش فراتر از انتظار نفت آمریکا بهای هر بشکه نفت خام برنت را در جریان معاملات روز چهارشنبه بازارهای جهانی به آستانه ۶۶ دلار رساند.
رشد ۲.۷ درصدی قیمت هر بشکه نفت برنت، بهای آن را به بالاترین حد از روز ۲۳ ماه مه گذشته تاکنون رساند.
پیشتر اداره اطلاعات انرژی آمریکا مدعی شده بود که تولید روزانه نفت این کشور ۱.۴ میلیون بشکه از پیشبینیها فراتر رفته و به ۱۲.۳۶ میلیون بشکه رسیده است و با ادامه این روند در سال ۲۰۲۰ میلادی به بیش از ۱۳.۲۶ میلیون بشکه خواهد رسید.
بیشتر بخوانید:تنش ایران و آمریکا؛ قیمت طلا تا کجا صعود میکند؟
همزمان با افزایش نگرانیها در مورد رشد پرشتاب تولید نفت آمریکا، رئیس بانک مرکزی این کشور نیز روز چهارشنبه از تاثیر منفی کاهش رشد اقتصادی جهان و چشمانداز ناامیدکننده تجارت بینالملل بر ادامه رشد اقتصادی ایالات متحده ابراز نگرانی کرد.
این اظهارات بلافاصله سیر رو به رشد دلار را متوقف کرد، به طوری که ارزش برابری دلار آمریکا در مقابل یورو ۲۵ صدم درصد کاهش یافت، رخدادی که موجب صعود قیمت جهانی اونس طلا تا هزار و ۴۱۰ دلار شد.
بهای جهانی طلا در آغاز داد و ستدهای روز چهارشنبه نزدیک به هزار و ۳۹۲ دلار بود.
افزایش دوباره قیمت جهانی طلا که با ثبات نرخ دلار در بازار ارز ایران همراه بود، قیمت هر قطعه تمام سکه طلا را در پایان خرید و فروش های روز چهارشنبه حدود ۳۰ هزارتومان افزایش داد و به چهار میلیون و ۵۵۰ هزار تومان رساند.
بهای فروش دلار در بازار آزاد ارز ایران روز چهارشنبه نیز همچون دو روز کاری پیشین حدود ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان بود. قیمت فروش دلار در بازار آزاد تهران طی حدود دو ماه گذشته در قالب یک روند نزولی از ۱۵ هزار و ۶۵۰ تومان به کمتر از ۱۳ هزارتومان رسیده است.
بیشتر بخوانید:نوسان بازار در مهلت ۶۰ روزه؛ کاهش نرخ دلار از ۲ هزارتومان گذشت