جرمی هانت همچنین از اتباع ایرانی ساکن در بریتانیا که خواهان سفر به کشورشان هستند خواسته است که جانب احتیاط را رعایت کنند. وزیر خارجه بریتانیا به خصوص به آندسته از اتباع ایرانی اشاره می کند که دولت ایران ممکن است نسبت به ارتباط شخصی آنها با نهادهای بریتانیایی حساس باشند.
لندن به شهروندان دو تابعیتی ایرانی - بریتانیایی خود توصیه کرده است که از سفر به ایران خودداری کنند. دولت بریتانیا دلیل این هشدار را بدرفتاری و خطرهای ناشی از «بازداشت های خودسرانه» در جمهوری اسلامی ایران عنوان کرده است.
بر این اساس جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا از کلیه افراد دارای تابعیت ایران و بریتانیا خواسته است که از این پس قید سفر به ایران را بزنند زیرا به گفته وی «خطربالقوه موجود در زمینه بد رفتاری و بازداشت های خودسرانه بیش از سایر ملیت ها پیش روی این افراد است»؛ مسئله ای که رئیس دستگاه دیپلماسی بریتانیا آنرا «غیرقابل قبول» توصیف می کند.
وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه خود همچنین تصریح کرد: «برغم تلاش های بریتانیا برای حل این مشکل تغییری در رفتار دولت ایران ایجاد نشده بلکه بدتر نیز شده است.»
جرمی هانت در ادامه توضیح می دهد که پس از آزمودن همه راه ها اینک به این نتیجه رسیده است که بهترین کار دادن هشدار به افراد دوتابعیتی برای پرهیز از سفر به ایران است.
در این بیانیه تاکید شده است: «خطرهای پیش روی افراد دوتابعیتی ایران - بریتانیایی بازداشت خودسرانه و عدم دسترسی به حقوق بنیادین و اساسی را شامل می شود که پیشتر در مورد نازنین زاغری رتکلیف، فرد دوتابعیتی جدا شده از خانواده پس از سال ۲۰۱۶ شاهد آن بوده ایم.»
بیشتر بخوانید:
- همسر نازنین زاغریرتکلیف با شاخههای گل در برابر سفارت ایران در لندن
- واکنش ایران به اعطای «محافظت دیپلماتیک» بریتانیا به نازنین زاغری
نازنین زاغری رتکلیف در سال ۹۵ در دادگاه به اتهام جاسوسی، تلاش برای براندازی نظام، دریافت پول از رویترز و بیبیسی و همچنین شرکت در تظاهرات مقابل سفارت ایران در لندن به پنج سال زندان محکوم شده است و اکنون در زندان اوین تهران دوران محکومیت خود را می گذراند.
جرمی هانت همچنین در بیانیه خود به اتباع ایرانی ساکن در بریتانیا که خواهان سفر به کشورشان و دیدار با خانواده و دوستان هستند، هشدار داده و از آنها خواسته است که جانب احتیاط را رعایت کنند. وزیر امور خارجه بریتانیا به خصوص به آندسته از اتباع ایرانی اشاره می کند که دولت ایران ممکن است نسبت به ارتباط شخصی آنها با نهادهای بریتانیایی و یا دولت بریتانیا حساس باشد.
وزیر امور خارجه بریتانیا در توضیح این مسئله آورده است که دولت ایران افراد دو تابعیتی را به رسمیت نمی شناسد و در صورت بازداشت فردی در ایران که تابعیت ایران و بریتانیا را دارد امکان اعطای کمک های کنسولی به وی بسیار دشوار و محدود خواهد بود.
این اظهارات وزیر خارجه بریتانیا در حالی ایراد می شود که روابط تهران و لندن روندی پر تنش را سپری می کند. جدا از مورد نازنین زاغری که بسیار در رسانه ها به آن پرداخته شده، یک مورد دیگر اخیرا به تنش های دو کشور در زمینه برخورد با افراد دوتابعیتی اضافه شده است.
ارس امیری کارمند ایرانی شورای فرهنگی بریتانیا که سال گذشته برای دیدن نزدیکانش به ایران سفر کرده بود به جرم جاسوسی بازداشت و به تازگی به مجازات ده سال زندان محکوم شده است.
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه گذشته در واکنش به این ماجرا آنرا بسیار «شوک آور و تکان دهنده» توصیف کرد.
بیشتر بخوانید: