آمارها نشان می دهند که کشورهای الحاق یافته با نرخ رشد مثبت تولید ناخالص داخلی مواجه بوده اند.
پانزده سال پیش ده کشور جدید اروپایی به اتحادیه اروپا پیوستند. قبرس، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لتونی، لیتوانی، مالت، لهستان، اسلواکی و اسلوونی این کشورها را تشکیل می دهند.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپایی پنج شنبه در این باره گفت که ورود و الحاق این کشورها در سال ۲۰۰۴ «لحظه بزرگ تاریخی» برای این قاره بوده است. به گفته آقای یونکر الحاق کشورهای شرق و مرکز اروپا به اتحادیه، باعث کاهش تنشها شد و سازگاری جغرافیای اروپا با تاریخ آن را فراهم کرد.
آمارها نشان می دهد که از سال ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۲۰ کمیسیون اروپایی نزدیک به ۳۶۵ میلیارد یورو در این کشورها هزینه کرده است.
از زمان پیوستن این کشورها به اتحادیه اروپا، نرخ تولید ناخالص داخلی آنها با افزایش روبرو بوده است. استونی، لتونی و لیتوانی در صدر این فهرست با نرخ صعودی تولید ناخالص داخلی قراردارند. بیکاری در اغلب این کشورها به جز در قبرس با روند نزولی مواجه بوده است.
آمار بیکاری در قبرس در سال ۲۰۰۴، ۴.۹ درصد بود و در سال ۲۰۱۷، به ۱۱.۱ درصد رسید.
جمعیت اتحادیه اروپا پیش از الحاق این کشورها در سال ۲۰۰۴، ۴۵۷ میلیون نفر بود و امروز جمعیت اروپا ۵۱۲ میلیون نفر است.
به کانال تلگرام یورونیوز بپیوندید
البته سه کشور دیگر نیز پس از این ده کشور به اتحادیه اروپا پیوسته اند که افزایش جمعیت به آنها نیز منتسب می شود.
موسسه جمیعت شناسی اتریش می گوید در ده سال اخیر در حالی که غرب اروپا با افزایش جمعیت مواجه بوده است اما نرخ رشد جمعیت در کشورهای شرقی و جنوبی اروپا روند نزولی را طی کرده است.
دو عامل اصلی چنین کاهشی به گفته موسسه جمعیت شناسی اتریش، عدم تعادل میان نرخ زاد و ولد و مرگ و میر و همچنین مهاجران بین المللی عنوان شده است.
کشورهایی چون بلغارستان، لیتوانی، مولداوی، بوسنی و هرزگووین و کوزوو با کاهش ۲۰ درصدی جمعیت نسبت به سال ۱۹۹۰ مواجه شده اند. توماس سوبوتکا، یکی از محققان مرکز جمعیت شناسی اتریش می گوید حضور مهاجران در این کشورها می تواند نرخ رشد جمعیت را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: