ولایت ننگرهار که هم مرز پاکستان است، یکی از مناطق اصلی استقرار داعش محسوب میشود با این وجود برخی از روستاهای این ولایت در ولسوالیهای خوگیانی و شیرزاد همچنان در کنترل طالبان است.
ولایت مرزی ننگرهار در شرق افغاستان روز چهارشنبه صحنۀ یکی از شدیدترین درگیریهای سالهای اخیر میان شبهنظامیان طالبان و طرفداران داعش در این کشور بود.
درگیری میان دو نیروی اسلامگرای افراطی در این منطقه روز دوشنبه با حملۀ نیروهای داعش آغاز شد. آنها به روستایی تحت کنترل طالبان در این ولایت حمله کردند و بنا بر اعلام سهراب قادری از اعضای شورای ولایتی ننگرهار، شش تن از روستائیان را در ولسوالیهای خوگیانی و شیرزاد به اسارت بردند.
به گفتۀ آقای قادری درگیریها همچنان ادامه دارد و تا کنون نزدیک به ۵۰۰ خانوار ساکن این مناطق مجبور به فرار شدهاند. هنوز آماری از تلفات این درگیریها منتشر نشده است.
نیروهای داعش از سال ۲۰۱۴ میلادی در شرق این کشور مستقر هستند و همزمان هم با طالبان، هم نیروهای دولت مرکزی و هم نیروهای خارجی مستقر در افغانستان در حال جنگند.
شبهنظامیان طرفدار داعش که گاه با عنوان «داعش خراسان» دست به حمله میزنند، در دیگر مناطق افغانستان از جمله در شمال این کشور نیز ناامنیهای گستردهای بوجود آوردهاند. آنها به داشتن روشهای بیرحمانه در اعمال خشونت که حتی در کشوری مملو از تنش و درگیری همچون افغانستان نیز غیرمعمول است، مشهورند.
ولایت ننگرهار که هم مرز پاکستان است، یکی از مناطق اصلی استقرار داعش محسوب میشود با این وجود برخی از روستاهای این ولایت در ولسوالیهای خوگیانی و شیرزاد همچنان در کنترل طالبان است.
بنا بر برآوردهای ارتش آمریکا حدود ۲۰۰۰ شبهنظامی داعش در افغانستان حضور دارند و بسیاری از آنها اعضای پیشین طالبان محسوب میشوند.
شواهدی مبنی بر ارتباط مستقیم این افراد با نیروهای داعش خاورمیانه نیز وجود دارد؛ یعنی داعشیهایی که پیش از این عمدتا در عراق و سوریه فعالیت میکردند بهتدریج با آغاز حملات ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا، جنگندههای روسیه، نیروهای تحت حمایت ایران و اقلیتهای ساکن در این کشورها بویژه کردهای عراق و سوریه، سرزمینهای تحت کنترل خود را در خاک این دو کشور از دست دادند.
بیشتر بخوانید: