سازمان ملل: شکنجه زندانیان در افغانستان کاهش یافته اما هنوز راهی طولانی باقی است

سازمان ملل متحد اعلام کرد که شکنجه زندانیان و بدرفتاری با آنها توسط نیروهای امنیتی افغانستان در سالهای اخیر کاهش یافته است اما با وجود قوانین جدید همچنان برخی رفتارهای «وحشتناک» باقی مانده است.
طبق گزارش سازمان ملل که در روز چهارشنبه ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین ۱۳۹۸) منتشر شده است، ۱۹ درصد زندانیانی که در سال ۲۰۱۸ در اختیار اداره امنیت ملی افغانستان بودند، اعلام کردهاند که با آنها بدرفتاری شده یا مورد شکنجه قرار گرفتهاند. این آمار در حالی منتشر میشود که در سال ۲۰۱۶ این رقم ۲۹ درصد زندانیان را شامل میشد.
از سوی دیگر، ۳۱ درصد زندانیانی که در اختیار پلیس ملی افغانستان در سال ۲۰۱۸ بودند، اعلام کردند که مورد شکنجه قرار گرفتند یا با آنها بدرفتاری شده است در حالی که این آمار در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴۵ درصد بود.
سازمان ملل اعلام کرد که در کل، از مجموع ۶۱۸ زندانی که در دو سال گذشته در ۲۸ ولایت و ۷۷ بازداشتگاه افغانستان مورد مصاحبه قرار گرفتند، ۳۲ درصد از آنها شکنجه یا بدرفتاری را گزارش کردهاند.
تادامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشى سازمان ملل متحد در افغانستان تصریح کرد: «همانطور که گزارش ما نشان میدهد، هنوز راهی طولانی برای ریشهکن کردن این اعمال وحشتناک نسبت به زندانیان مربوط به درگیریها وجود دارد.»
مقامهای رسمی اداره امنیت ملی افغانستان و پلیس ملی این کشور هنوز درباره این گزارش واکنشی نشان ندادهاند.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
اغلب زندانیان در افغانستان از اعضای طالبان و سایر گروههای افراطی هستند. طالبان در سالهای اخیر توانسته است در افغانستان قدرت خود را احیا کند بهطوری که طبق گزارش خبرگزاری رویترز این گروه اداره نیمی از کشور را برعهده دارد.
سازمان ملل میگوید که ضرب و جرح یکی از رایجترین شکنجهها در زندانهای افغانستان برای گرفتن اعتراف است. شکنجه طبق این گزارش در بازداشتگاههای تحت کنترل پلیس ملی افغانستان در ولایت قندهار بیشتر شایع است.
زندانیان در مصاحبههای خود انواع شکنجهها از جمله خفگی، شوک الکتریکی و آویزان شدن از سقف را گزارش کردهاند.
سال گذشته، افغانستان پیشنویس اختیاری معاهده منع شکنجه را امضا کرد.
گزارش کامل سازمان ملل درباره نحوه رفتار با زندانیان در افغانستان را در این لینک مطالعه کنید.
**بیشتر بخوانید: **گفتگو با رئیس کمیته اروپایی جلوگیری از شکنجه