انتظار میرود تیمی از دانشمندان بینالمللی برای اولین بار روز چهارشنبه۱۰ آوریل تصاویری یکپارچه از سیاهچاله را منتشر کنند.
انتظار میرود تیمی از دانشمندان بینالمللی برای اولین بار امروز چهارشنبه ۱۰ آوریل تصاویری یکپارچه از سیاهچالهها را منتشر کنند. این دستاورد بیسابقه، حاصل همکاری زنجیرهای از تلسکوپهای غولپیکر در نقاط مختلف کره زمین بوده است که هر کدام بخشی از عملیات تهیه این تصویر را بر عهده داشتهاند.
سیاهچالهها نواحی فشردهای از فضا هستند که به دلیل وجود نیروی گرانش مافوق تصور، هیچ ذرهای حتی نور نمیتواند از آن بگریزد. از این جهت تصویربرداری از آنان تا کنون ممکن نبوده است.
تئوری نسبیت عام آلبرت انیشتین که بنیانهای فیزیک جدید را تشکیل میدهد وجود سیاهچاله را پیشبینی کرده است و اجازه اندازهگیری ابعاد و جرم آن را میدهد. اثبات وجود سیاهچاله به وسیله تلسکوپها شاهدی دیگر بر درستی این تئوری خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- کشف یک سیاه چاله میلیونها بار بزرگتر از خورشید
- تغییر نور ستارگان در نزدیکی سیاهچالهها بار دیگر فرضیه اینشتین را تأئید کرد
پروژه عکسبرداری از سیاهچالهها که از سال ۲۰۱۲ با هدف مشاهده مستقیم آنان شروع شد بر دو سیاهچاله موجود در مرکز دو کهکشان متفاوت متمرکز است: یکی سیاهچاله «کمان ای» با جرمی ۴ میلیون بار بیشتر از خورشید و در فاصله ۲۹ هزار سال نوری کره زمین که گمان میرود در مرکز کهکشان راه شیری قرار داشته باشد.
سیاهچاله دیگر با جرمی ۳.۵ میلیارد بار بیشتر از خورشید و در فاصله ۵۴ میلیون سال نوری از کره زمین که تصور می شود در قلب کهکشان همسایه به نام «مسیه ۸۷» قرار داشته باشد.
فیزیکدانان و اخترشناسان برای تصویر برداری از این سیاهچالهها زنجیرهای از هشت تلسکوپ موجود در آمریکا، مکزیک، شیلی، اسپانیا و قطب جنوب را به خدمت گرفتند.
کنفرانس مطبوعاتی زنده برای پردهبرداری از تصویر تازه از ساعت ۱۵ به وقت غرب اروپا شروع خواهد شد و به صورت مستقیم از اینترنت قابل مشاهده خواهد بود.