ادامه سیل در شهرهای ایران: سیلاب گسترده در لرستان و طغیان رود در تهران

خبرها و تصاویر ارسالی از شهرهای غربی و جنوبی ایران در روز دوشنبه ۱۲ فروردین حاکی از ادامه باران شدید و وخامت اوضاع در پی جاری شدن سیل در مناطق مسکونی است.
در استان لرستان با ادامه بارشهای سیلآسا که تا ۱۰۰ میلیمتر ظرف دو روز گذشته برآورد میشود، شهرها و روستاهای در مسیر رودخانهها به طور بیسابقهای گرفتار سیل شدهاند.
مدیر کل مدیریت بحران لرستان با بحرانی خواندن وضعیت در شهرهای الشتر،نورآباد، معمولان و خرم آباد گفت با طغیان رودخانه خرمرود حجم وسیعی از منازل مسکونی و تجاری در مسیر رودخانه زیر سیلاب رفتهاند.
آقای آقامیرزایی در گفتگو با شبکه خبر با بیان اینکه حجم سیلاب به حدی است که امکانات استان جوابگو نیست، از استانهای دیگر تقاضای کمک کرد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر این استان با اشاره به بیخبری این نهاد از وضعیت شهرها گفت: «خیلی از شهرستانهای ما شرایط بحرانی دارند و ارتباط آنها با استان کاملاً قطع شده است و امکان برقراری ارتباط حتی از طریق تلفن و بیسیمهای جمعیت هلال احمر وجود ندارد.»
فرودگاه خرمآباد نیز دچار سیلاب شده است و راهآهن این ناحیه نیز مسدود شده است.
مدیرعامل شرکت اب منطقه ای لرستان نیز گفته است پنج سد این استان سرریز کرده اند.
رضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر ۹۸ درصد حجم شش سد مخزنی استان که ۲۰۶ میلیون مترمکعب حجم آنها در سال بوده پر است، افزود: از این شش سد، پنج سدکزنار، هاله، خان اباد، ایوشان و مروک سرریز کردند. تنها سدی که تاکنون سرریز نکرده خان آباد است که ظرف چند روز آینده سرریز خواهد شد.
از سوی دیگر با طغیان رود کشکان در استان لرستان، یکی از پایه های پل تاریخی کشکان واقع در جاده خرم آباد - کوهدشت که روی همین رود بنا شده است و بیش از هزار سال قدمت دارد فروریخت.
معاون فرماندار بروجرد، همچنین گفته است ۱۶روستا در حاشیه این شهر بر اثر سیل به زیر آب رفته اند و شماری روستاهای پایین دست نیز در محاصره سیلاب قرار گرفته اند .
بنا برگزارش ها یک تن نیز در معمولان در توابع پلدختر جان خود را از دست داده است. سی و پنج روستای ناحیه معمولان زیر آب رفته اند.
از سوی دیگر مدیرکل راهداری لرستان خبر از محاصره شهر پلدختر در سیلاب داده است. عباس شرفی در اینباره گفت: «ارتفاع آب در پل تاریخی پلدختر به یک و نیم متر رسید و تمام محورهای ارتباطی شهری و روستایی پلدختر قطع شده است.»
در این میان آقای کیانپور، نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس، گفته است با توجه به وضعیت بحرانی جاری، انتظار می رود یک سوم شهر دورود زیر آب رود.
در تهران در پی بارش شدید برف و باران که از روز گذشته آغاز شد، سیلاب در بخش فشم جاری شده است.
همچنین خبرها حاکی از طغیان رودخانه درکه هستند. مدیریت ستاد بحران استان تهران از مردم خواسته است از حاشیه رودخانهها و مسیلهای شهر فاصله بگیرند.
همچنین مطابق اعلام ستاد بحران، جاده امام زاده داود در شمال تهران به علت خطر ریزش سنگ و به جهت ایمنی به روی مردم بسته شده است.
در شمال شهر تهران نیز بر اثر بارش متداوم باران، کوه در محدوده دره فرحزاد ریزش کردن که طی آن دستکم ۵ تن مصدوم شدند.
مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی درباره وضع تهران و استانهای همجوار آن در عصر امروز گفت:«در تهران، قزوین و البرز برای بعد از ظهر امروز و شب بارشها تشدید میشود.»
بیشتر بخوانید:
- هشدار سیل؛ وزارت کشور با اعلام حالت فوق العاده در خوزستان موافقت کرد
- آخرین وضعیت سیل در ایران؛ یورونیوز در آققلا و گمیشا
- هشدار و آماده باش برای مقابله با سیل در کلیه استان های ایران
همچنین وضعیت در ایلام بحرانی گزارش میشود. با ریزش شدید باران در شب گذشته و جاری شدن سیلاب، روز یکشنبه و دوشنبه برای ۱۵ ساعت ارتباط مخابراتی شهر ایلام با بقیه نقاط کشور قطع شد. علیرغم اتصال کوتاه مدت شبکه در روز دوشنبه وضعیت تماس ها همچنان ناپایدار گزارش میشود. مدیر کل ارتباطات زیرساخت استان ایلام در این باره گفته است شرایط جوی اجازه وصل کامل شبکه تلفن همراه در ایلام را نمیدهد.
پلیس راه استان ایلام گزارش کرده است که دستکم ۱۵ نقطه در راههای مواصلاتی به این شهر دچار رانش زمین و ریزش کوه شدهاند و به شماری از روستاهای حاشیه ارمو و چم شیر و چم جنگل در این استان فرمان تخلیه داده شده است.
استاندار چهارمحال بختیاری نیز خبر از سرریز شدن سد «گند» در این استان داده است. آقای عباسی هشدار داده است که به دلیل تجمع حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار متر مکعب آب پشت دیواره امکان شکستن سد میرود.
در همین حال معاون اداره کل هواشناسی استان مازندران با هشدار نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانهها در این استان گفت شهرهای تنکابن با ۵۳، نوشهر با ۳۸، رامسر با ۳۶ و نور با ۳۱ میلیمتر بیشترین بارشها را در ظرف ۲ روز اخیر به خود اختصاص دادهاند.
بنا بر اظهارات رئیس مرکز مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی، از زمان آغاز بارشها ۹۶ محور کشور در اثر جاری شدن سیل، ۱۹ محور به علت بارش برف، ۱۵ محور به علت توفان و ۱۹ محور نیز به علت ریزش کوه مسدود شدهاند.
آقای نفیسی با بیان اینکه ۷ هزار کیلومتر از مسیرهای جادهای تخریب شده است، اضافه کرد در حال حاضر ۷ محور اصلی و ۲۲ محور غیر شریانی کشور مسدود است.
به گفته سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران در جریان جاری شدن سیل در شمال، جنوب، غرب و مرکز ایران تاکنون ۴۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
بارش شدید باران از ۲۷ اسفندماه گذشته ابتدا استان گلستان، خراسان شمالی و مازندران را گرفتار سیل کرد و سپس دامنه بارشها و سیل به سایر استانهای ایران گسترش یافت.