آنچه باید درباره 5G یا اینترنت نسل پنجم دانست

اینترنت نسل پنجم یا 5G را انقلاب بعدی در انتقال اطلاعات به شکل بیسیم (wireless) نامیدهاند.
شرکتهای هواوی و سامسونگ پیش از آغاز به کار کنگره جهانی موبایل امسال گوشیهایی با قابلیت اتصال به شبکه 5G روانه بازار کردهاند. اما این فنآوری تازه چه تأثیری در زندگی روزانه ما دارد؟
در زمینه سرعت یک مثال موضوع را روشن میکند: دانلود کامل یک فیلم با کیفیت اچ.دی با اینترنت نسل چهارم یا 4G حدودا ده دقیقه زمان میبرد حال آنکه همین کار با 5G کمتر از یک ثانیه طول خواهد کشید.
به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
از سوی دیگر این فنآوری به پزشکان اجازه میدهد از راه دور عملیات جراحی را هدایت کنند و همچنین میتواند با اتصال مجازیِ مناطق شهری زمینه را برای ایجاد شهرهای هوشمند فراهم کند.
یورونیوز به این مناسب با بارت سالیِتس، مدیر مهندسی سیستمها در شرکت اف ۵ نتورکس، درباره اینترنت نسل پنجم گفتگو کرده است.
دسترسی به شبکه 5G از چه زمانی ممکن میشود؟
بارت سالیِتس، مدیر مهندسی سیستمها در شرکت اف ۵ نتورکس، در پاسخ این پرسش به یورونیوز میگوید: «این شبکه در کشورهای مختلف در زمانهای متفاوتی راهاندازی میشود که به ایجاد زیرساختِ لازم بستگی دارد.
اما در مجموع این سامانه بین سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ از راه میرسد.»
خطرات احتمالی راهاندازی و استفاده از این شبکه کدامند؟
راهاندازی 5G نیازمند نصب هزاران آنتن است و بسیاری میگویند باید پیش از راهاندازی این شبکه تأثیر این آنتنها بر سلامت افراد بررسی شود.
از سوی دیگر کارشناسان امنیت سایبری نیز هشدار دادهاند که خطرات امنیتی 5G نصبت به 4G بیشتر بوده و بنابر این باید اقدامات لازم برای تأمین امنیت افراد و سازمانها صورت گیرد.
بارت سالیِتس در این زمینه میگوید: «روشن است که این شبکه باید امنیت بسیار بالایی داشته باشد. فنآوری این شبکه اکنون موجود است اما تأمین امنیت آن از هر نظر، کاری است که باید از سوی صنعت سازنده صورت بگیرد.»
بیشتر بخوانید: