اعتراضهای شدید و گسترده به تبلیغات جنسیت زده وزارت حمل و نقل آلمان

وزارت حمل و نقل آلمان که تلاش دارد با راه اندازی یک کارزار ایمنی، دوچرخه سواران را به پوشیدن کلاه ایمنی متقاعد کند به دلیل انتشار محتویات جنسیت زده یک تبلیغ مورد مواخذه مردم و رسانهها قرار گرفت.
در یک پوستر تبلیغاتی که قرار بود، این هفته در سطح شهرها منتشر و بر بیلبوردها قرار گیرد تصویر یک زن با کلاه و لباس زیر به تصویر درآمده است و در زیر آن نوشته شده: «مزخرف به نظر میرسد. اما زندگی من را نجات میدهد.»
بجز این پوستر عکسهای دیگری با محتویات جنسیت زده از سوی این وزارتخانه منتشر شد که در آن سعی داشتند با استفاده از تصویر نیمه عریان زنان و مردان که در رختخواب هستند، به تبلیغ کلاه ایمنی دوچرخه سواری بپردازند.
مدل این تبلیغات آلیشیا کوهلر، بازیگر برنامه تلوزیونی مدلهای برتر آینده آلمان است که تصویر وی به حالت نیمه عریان منتشر شده است.
این مساله اعتراضهای شدید و گستردهای را در آلمان به دنبال داشت و وزارت حمل و نقل آلمان متهم شده که قصد دارد با استفاده از بدن نیمه عریان زنان و مردان و جذابیت جنسی مدلها، مخاطبان را جذب کند.
شاخه زنان حزب سوسیال دموکرات آلمان به شدت به این اقدام اعتراض کرد. ماریا نویچل، رئیس هیات مدیره زنان این حزب به خبرنگاران گفت: «این شرم آور، احمقانه و جنسیتزده است که وزیر حمل و نقل برای ارائه سیاستهای خود از بدن عریان استفاده میکند.»
فرانسیسکا گیفای، وزیر خانواده آلمان نیز به آدریاس شوئر، وزیر حمل و نقل این کشور از حزب محافظه کار اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن بخاطر انتشار این تبلیغات جنسیت زده اعتراض کرد.
خانم گیفای با انتشار عکسی با لباس کارش همراه با کلاه ایمنی در صفحه فیسبوک خود نوشت: «آدریاس شوئر گرامی: کاملا پوشیده همراه با یک کلاه ایمنی!»
سخنگوی وزارت حمل و نقل در دفاع از این تبلیغات گفت: «برای داشتن یک کارزار ایمنی جاده باید به مردم تلنگر زد و این مساله گاهی ممکن است سبب قطبی شدن [فضای سیاسی-اجتماعی] شود.»
بیشتر بخوانید:
- پوستر تبلیغاتی جنسیتزده گالری لافایت پاریس ظرف یک روز پائین کشیده شد
- «تو مرد میشوی پسرم»: کارزار مبارزه علیه رفتارهای جنسیتزده در فرانسه
- الفاظ جنسیت زده برای خواننده ترانه جام جهانی بلژیک دردسر سازشد
کارزار اینترنتی در مقابله با این تبلیغ
پس از فراگیر شدن اعتراضها به این این تبلیغ جنسیت زده یک کارزار اینترنتی در شبکههای اجتماعی به راه افتاد و کاربران با استفاده از عبات و هشتگ lookslikeshit# (مزخرف به نظر میرسد)، به سایر مسائل ایمنی از جمله خرابیهای آسفالت خیابانها، نبودن جادههای مناسب برای دوچرخه، تابلوهای رانندگی اشتباه و غیره اعتراض کردند.