پنج صادر کننده بزرگ سلاح در جهان بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ شامل: ایالات متحده آمریکا، روسیه، فرانسه، آلمان و چین بودهاند.
بر اساس آخرین گزارش انستیتو تحقیقاتی بینالمللی صلح استکهلم میزان تجارت بینالمللی سلاح از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی نسبت به دوره زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳، ۷.۸ درصد افزایش داشته است. این میزان همچنین در مقایسه با دوره زمانی ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸، حدود ۲۳ درصد افزایش نشان می دهد.
نگاهی به آمارهای منتشر شده از سوی این انستیتو نشان می دهد که در دوره زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، ایران از جمهوری چک و کره جنوبی سلاح وارد کرده است.
پنج صادر کننده بزرگ سلاح در جهان بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ ایالات متحده آمریکا، روسیه، فرانسه، آلمان و چین بودهاند. در این دوره ایالات متحده آمریکا، فرانسه و آلمان بهطور معناداری صادرات سلاح خود را افزایش دادهاند. صادرات چین افزایش اندکی نشان می دهد و روسیه با کاهش صادرات مواجه بوده است.
پنج وارد کننده بزرگ سلاح نیز در دوره مشابه شامل عربستان سعودی، هند، مصر، استرالیا و الجزایر بودهاند.
به گزارش انستیتو تحقیقاتی بینالمللی صلح استکهلم انتقال سلاح به خاورمیانه از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ به میزان ۸۷ درصد افزایش داشته و در مقابل انتقال سلاح به دیگر مناطق جهان کاهش یافته است.
بر اساس دادههای منتشر شده ۲۵ کشور صادرکننده سلاح در کل ۹۹ درصد صادرات عمده سلاح جهان را در دست داشتهاند و ۸۷ درصد این تسلیحات از آمریکای شمالی و اروپا به دیگر نقاط جهان صادر شده است.
در ارتباط با عراق و سوریه، دو کشوری که با جنگ داخلی مواجه هستند، آمار منتشر شده نشان می دهد که حدفاصل ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، عراق در جایگاه هشتمین وارد کننده جهانی سلاح و سوریه در جایگاه شصتم ایستاده است.
عمده سلاحهایی که به عراق صادر شده از سوی ایالات متحده آمریکا و روسیه به این کشور فروخته شده است. این آمارها نشان می دهد که در دوره زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ صادرات سلاح به عراق ۱۳۹ درصد افزایش یافته است. این در حالیست که در دوره زمانی مشابه، صادرات تسلیحات به سوریه ۸۷ درصد کاهش داشته است.