ایران و طالبان در سالهای دهه ۹۰ میلادی و بهویژه پس از حمله به کنسولگری ایران در مزارشریف به دشمنان قسم خورده بدل شدند. با این حال در سالهای اخیر روابط دو طرف بسیار گرم شده است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران میگوید که طالبان باید در آینده افغانستان نقش داشته باشنید.
آقای ظریف که در هند به سر میبرد در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «فکر میکنم آینده افغانستان بدون هیچ نقشی برای طالبان غیرممکن خواهد بود.» با این حال وی تاکید کرد که طالبان «نباید نقش غالبی در این کشور بازی کنند.»
این سخنان پس از آن بیان میشود که مقامهای عالیرتبه ایران و طالبان در تهران و افغانستان با یکدیگر دیدار کردند.
بیشتر بخوانید:
دبیر شورای عالی امنیت ایران: گفتگو با گروه طالبان همچنان ادامه خواهد یافت
وزارت امور خارجه ایران: یک هیات از طالبان افغانستان روز یکشنبه به تهران سفر کرد
طالبان: با ایرانیها درباره افغانستان «پس از اشغال» گفتگو کردیم
ایران و طالبان در سالهای دهه ۹۰ میلادی و بهویژه پس از حمله به کنسولگری ایران در مزارشریف به دشمنان قسم خورده یکدیگر بدل شدند. با این حال در سالهای اخیر روابط دو طرف سردی گذشته را ندارد.
آقای ظریف درباره سطح ارتباط ایران با امارت اسلامی افغانستان گفت: «ایران با طالبان مناسبات هوشمندانهای دارد، چون ما به تامین امنیت مرزهایمان که در کنترل این گروه است، نیاز داریم.»
در سه سال گذشته، ایالات متحده آمریکا و شماری از دیپلماتهای اروپایی ایران و روسیه را به حمایت از طالبان برای مقابله با گسترش نفوذ داعش در این کشور متهم کردهاند.
بیشتر بخوانید: بازی پیچیده ایران در افغانستان؟
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرده است که شمار گستردهای از نظامیان آمریکایی را از افغانستان خارج میکند. شورایی از رهبران طالبان با یک هیات آمریکایی به سرپرستی زلمای خلیلزاد سه مرحله مذاکره برگزار کرده است. چهارمین دور گفتوگوهای دو طرف قرار بود روز چهارشنبه در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود. طالبان اعلام کرد این نشست را به دلیل «برنامه کاری فشرده» خود لغو کرده است.
آمریکا و متحدانش در سال ۲۰۰۱ حکومت طالبان در افغانستان را سرنگون کردند. ۱۸ سال بعد، طالبان همچنان حضور پررنگ خود را در این کشور حفظ کرده است.