به گفته مقامات اسرائیلی، حدود ۴۰ هزار مهاجر آفریقایی که اغلب آنها را اتباع کشورهای اریتره و سودان تشکیل می دهند به صورت غیرقانونی وارد اسرائیل شده و در این کشور زندگی می کنند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل می گوید کشورش پیمان جهانی سازمان ملل متحد در باره مهاجرت را که قرار است ماه آینده میلادی در مراکش به تایید نهایی برسد، امضا نخواهد کرد.
بر اساس بیانیهای که از سوی دفتر نخست وزیری اسرائیل منتشر شده، بنیامین نتانیاهو با صدور فرمانی از وزارت امور خارجه کشورش خواسته است این پیمان را امضا نکند. وی در توجیه این فرمان یادآور شده است: «ما متعهد به نظارت بر مرزهای خود برای ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی هستیم. این اقدامی است که ما تاکنون بر انجام آن مصر بوده و در آینده نیز بر آن پافشاری خواهیم کرد.»
کلیه اعضای سازمان ملل متحد به جز ایالات متحده آمریکا ماه ژوئیه گذشته بر تشکیل این پیمان جهانی اما غیر الزامآور تاکید کرده بودند.
سند پیمان جهانی سازمان ملل متحد در خصوص مهاجرت قرار است طی روزهای دهم و یازدهم دسامبر در نشست سران کشورهای عضو در مراکش مورد تصویب نهایی قرار گیرد. در این سند بر اصولی چون دفاع از حقوق بشر، رعایت حقوق کودکان، احترام به حاکمیت ملی کشورها و غیره تاکید شده و مجموعه راهبردهایی نظیر بهبود اطلاع رسانی، تدابیر مکمل انطباقی و تبادل تجربیات برای کمک به کشورها جهت مقابله با بحران مهاجرت پیشنهاد شده است.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
سازمان ملل متحد شمار کنونی مهاجران را بالغ بر ۲۵۰ میلیون نفر ارزیابی کرده که این میزان ۳.۴ درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل میدهد.
به گفته مقامات اسرائیلی، حدود ۴۰ هزار مهاجر آفریقایی که اغلب آنها را اتباع کشورهای اریتره و سودان تشکیل می دهند به صورت غیرقانونی وارد اسرائیل شده و در این کشور زندگی می کنند. این مهاجران عمدتا پس از سال ۲۰۰۷ از طریق صحرای سینا واقع در کشور مصر پا به خاک اسرائیل گذاشتهاند. مرز میان اسرائیل و شبه جزیره سینا سالهاست که به وسیله موانع الکترونیکی مسدود شده است.
مهاجران آفریقایی پس از ورود به اسرائیل اغلب در مناطق فقیرنشین تلآویو، پایتخت اقتصادی این کشور مستقر شدهاند.
اسرائیل طی سالهای اخیر با ترفندهای بسیار از جمله پیشنهاد اعانه مالی و یا تجمیع در بازداشتگاههای موقت سعی داشته آنها را به خروج از کشور متقاعد کند.
**بیشتر بخوانید:
**
برخی کشورهای اروپایی مخالف این پیمان هستند
تعدادی از کشورهای اروپایی نیز پیش از این مخالفت خود را با تصویب پیمان جهانی سازمان ملل متحد در باره مهاجرت اعلام و تاکید کردهاند که آن را امضا نمی کنند.
لهستان از جمله این کشورهاست که تصریح کرده به فهرست اروپایی مخالف این پیمان خواهد پیوست. دولت لهستان در بیانیهای اعلام کرده که این پیمان انتظارات ورشو برای برخورداری از حق «تصمیمگیری مستقل» برای مقابله با بحران مهاجرت را برآورده نمیکند. تصمیم دولت لهستان برای خروج از این پیمان در حالی اتخاذ میشود که بیش از یک میلیون مهاجر عمدتا اوکراینی در این کشور کار و زندگی میکنند.
فرانسه و بلژیک پیش از این حمایت خود را از پیمان جهانی مهاجرت اعلام کرده بودند. این در حالی است که مجارستان، جمهوری چک، بلغارستان و اتریش پیشتر به جمع مخالفان این پیمان پیوستهاند.
بیشتر بخوانید: