کارگران کارخانه فولاد اهواز نیز که خود بارها در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد خود دست به اعتصاب زده بودند، در حمایت از کارگران نیشکر هفتتپه در مقابل فرمانداری شهرستان اهواز تجمع کرده و آزادی کارگران بازداشتشده را خواستار شدند.
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز دوشنبه ۲۸ آبان در پانزدهمین روز اعتراضات خود با تجمع در مقابل دادگستری و ستاد فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان شوش و همچنین در بازار مرکزی شهر، خواستار آزادی کارگران و نمایندگان بازداشتی شدند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا به نقل از کارگران معترض نیشکر هفتتپه، روز یکشنبه و همچنین صبح دوشنبه نزدیک به ۲۰ نفر از نمایندگان کارگران از جمله اسماعیل بخشی و محسن آرمند، یک خبرنگار و تعدادی ازمعترضان بازداشت شدهاند. این در حالی است که استاندار خوزستان در گفتگو با ایرنا تنها از بازداشت چهار نفر خبر داده بود.
ترانه بنییعقوب، خبرنگاری که برای پوشش اعتراض کارگران هفتتپه به خوزستان سفر کرده است در آخرین ساعات روز دوشنبه در صفحه توییتر خود نوشت که ۱۰ نفر از کارگران زندانی آزاد شدهاند، اما گروهی دیگر از جمله اسماعیل بخشی همچنان در حبس به سر میبرد.
از سوی دیگر روز دوشنبه شهر دیگری در استان خوزستان شاهد اعتراض کارگران بود. کارگران کارخانه فولاد اهواز نیز که خود بارها در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد خود دست به اعتصاب زده بودند، در حمایت از کارگران نیشکر هفتتپه در مقابل فرمانداری شهرستان اهواز تجمع کرده و خواستار آزادی بازداشتشدگان شدند.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
خانه کارگر خوزستان: بازداشت کارگران به خاطر مطالبات صنفی خلاف قانون است
قربان درویشی، دبیر اجرایی خانه کارگر استان خوزستان میگوید در صورتی که بازداشت کارگران هفتتپه دلیل امنیتی نداشته باشد، مسئولین باید پاسخگو باشند.
قربان درویشی، روز دوشنبه به خبرگزاری ایلنا گفت: «هر روز شاهد تجمع تعدادی از کارگران بخشهای مختلف این استان، اعم از گروه ملی فولاد، نیشکر هفتتپه، شهرداریهای شهرهای مختلف استان و پتروشیمی فارابی هستیم. مسئولین بجای برخورد قهری با این اعتراضات، به فکر رفع مشکل باشند.» وی افزود: «مگر میشود فرد طلبکار را بازداشت کرد ولی مقصرین را آزاد گذاشت؟»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
دبیر اجرایی خانه کارگر استان خوزستان همچنین سوء مدیریت و شتابزدگی و عدم توجه به مکانیزمهای لازم در روند واگذاریها به بخش خصوصی را عامل بیکاری و ورشکستگی خواند و افزود: «درخواست کارگران برای حفظ شغل و دریافت مطالبات خود، جرم نیست.»
جلسه تیم ویژه بررسی وزارت کار با مسئولان استان
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز یکشنبه ۲۷ آبان از اعزام تیم بررسی مشکلات کارگران هفتتپه به اهواز اعزام شد.
کریم یاوری، مدیرکل حمایت از بیمه بیکاری و مشاغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئول این تیم در گفتوگو با ایلنا از آغاز جلسات با مسئولان استان و فرمانداریهای شهرهای اهواز و شوش برای بررسب مشکلات دو واحد صنعتی کشت و صنعت هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز خبر داد.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
وی درباره مشکلات شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه گفت: «این شرکت علاوه بر مشکل کمبود نقدینگی، به زعم کارفرما با مازاد نیروی کار مواجه است و به همین دلیل حقوق و دستمزد کارگران به تعویق افتاده است.»
«مدیرعامل شرکت کشت و صنعت هفتتپه فراری است»
اعتراضات نزدیک به ۴ هزار نفر از کارگران هفتتپه از حدود دو هفته پیش در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد در چهار ماه اخیر و همچنین واگذاری این شرکت به بخش خصوصی آغاز شد.
کارخانه کشت و صنعت هفتتپه در سال ۱۳۹۴ توسط سازمان خصوصیسازی از طریق مزایده به دو جوان ۲۸ و ۳۱ ساله با نامهای «مهرداد رستمی چگنی» و«امید اسدبیگی» واگذار شد.
سید حسن نقوی، نماینده مجلس روز یکشنبه ۲۷ آبان پس از جلسه مشترک فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با محسنی اژهای از قول سخنگوی قوه قضائیه گفت: «آقای اژهای در این جلسه گفت که بنده فقط واقعیتهایی را عرض میکنم، زیرا بسیاری از اخبار صحت ندارد، مثلا مدیرعامل شرکت کشت و صنعت هفتتپه فراری است و اصلا زندان نیست که فرصتی به او داده شود تا مشکلات را حل کند.»
بیشتر بخوانید: