سازمان عفو بین الملل اعلام کرد ده ها پناهجویی که توسط کشتی تجاری نیوین پاناما در آب های مدیترانه نجات داده شده اند تمایل بازگشت به خاک لیبی را به دلیل ترس از شکنجه و آزار جنسی ندارند و در این باره به مقامات لیبی هشدار داد.
سازمان عفو بین الملل از مقامات لیبیایی و یک کشتی پانامایی با نام نیوین خواست از جان ۷۹ پناهجویی که سرنشین این کشتی هستند در نزدیکی بندر مصراته لیبی مراقبت کنند.
به گفته این نهاد حقوق بشری پناهجویانی که به قصد عبور از مدیترانه و ورود به اروپا قایقشان غرق و کشتی باری نیوین آنها را نجات داده است مجددا نگران جان خود در بنادر لیبی هستند.
به گفته سازمان عفو بین الملل پناهجویان به هیچ قیمتی حاضر نیستند در بنادر لیبی پیاده شوند، چرا که به گفته آنها لیبی جهنم پناهجویان است. از شکنجه و برده داری گفته تا آزار بدنی و جنسی در یکسال اخیر گزارش های متعددی از رفتار غیرانسانی شبه نظامیان لیبی علیه پناهجویان منتشر شده است.
این پناهجویان در هشتم نوامبر گذشته توسط کشتی تجاری نیوین در آب های مدیترانه نجات پیداکردند. آنها در شبانه روز گذشته با نزدیک شدن این کشتی باری به بندر مصراته دست به شورش زده اند و به گفته سازمان عفو بین الملل با توجه به تعداد قابل توجه زنان و کودکان در این کشتی نگرانی پناهجویان کاملا منطقی است.
بیشتر بخوانید:
پناهجویان در بازار برده در لیبی فروخته میشوند
هبا مورایف، مسئول بخش شمال آفریقا و خاورمیانه سازمان عفو بین الملل می گوید: « اعتراض این پناهجویان در عرشه کشتی کاملا نشانه شرایط سخت و دشواری است که آنها دست کم یکبار در شهرهای بندری لیبی تجربه کرده اند. از تجاوز و آزار فیزیکی گرفته تا شکنجه و استثمار.»
معمولا پناهجویانی که به مقامات لیبی تحویل داده می شوند به مراکز و اردوگاههایی برده می شوند که در آنها کنترل های دولتی بسیار نامحسوس هستند و از پناهجویان سوء استفاده های زیادی می شود. سازمان های حقوق بشری سازمان ملل بارها نسبت به رفتار غیرانسانی با پناهجویان در لیبی هشدارداده اند.
پیش تر در سال ۲۰۱۷ سازمان عفو بین الملل در گزارشی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را متهم کرد که در ساختار پیچیده سوءاستفاده و بهره برداری از پناهجویان و مهاجرین توسط گارد ساحلی لیبی با دولت این کشور همکاری کرده اند و یکی از عوامل اصلی وقوع «برده داری» در لیبی هستند.