بانک مرکزی ایران: سیستم جایگزین سوئیفت را عملیاتی کردیم

بانک مرکزی ایران در واکنش به قطع ارتباط موسسات مالی ایران با سامانه پیامرسان بین بانکی اعلام کرد که جایگزین سوئیفت را طراحی و عملیاتی کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که ارتباط بانک مرکزی ایران با خدمات پیامرسان بین بانکی، سوئیفت قطع شد. بر اساس اعلام سیگال مندلکر، معاون وزارت خرانهداری آمریکا، انجمن سوئیفت همچنین دسترسی بانکها و موسسات مالی مشمول تحریم آمریکا را نیز قطع کرده است.
در واکنش به این اظهارات، بانک مرکزی ایران با انتتشار اطلاعیهای اعلام کرد که سوئیفت صرفاً یک سامانه پیامرسانی بین بانکها و موسسات در سطح بینالمللی بوده و نقشی در نگهداری حساب ها و تسویه ارزی ندارد.
بانک مرکزی ایران همچنین مدعی شد که سامانههای جایگزین پیامرسانی از مدتها پیش برای پوشش امکانات و خدمات سوئیفت پیشبینی، توسعه و عملیاتی شدهاند و فعالان اقتصادی میتوانند با اطمینان از خدمات تمام بانکهای دارای مجوز ارزی برای امور بازرگانی خود استفاده کنند.
بانک مرکزی ایران همچنین تاکید کرده که با قطع ارایه خدمات سوئیفت به برخی بانکهای داخلی، خللی در انجام مبادلات ارزی و فرآیند تجارت خارجی پیشبینی نمیشود.
بیشتر بخوانید:آمریکا: شرکتهای زیادی از ایران خارج میشوند؛ نگران ابزار ویژه مالی اروپا نیستیم
سوئیفت (SWIFT) یا «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که با مشارکت ۲۳۹ بانک از ۱۵ کشور اروپایی و آمریکایی با هدف جایگزینی مبادلات کاغذی با یک اتوماسیون جامع، کارا و پرسرعت در سال ۱۹۷۳ راهاندازی شد.
بر این اساس در سال ۱۹۷۷ سیستمی مبتنی بر رمزنگاری برای ارسال و دریافت هرگونه نقل و انتقال بین بانکی طراحی شد. با وجود مشارکت کشورهای اروپایی از جمله هلند و بریتانیا در پشتیبانی این سیستم و استقرار مرکز این انجمن در بلژیک، آمریکا به مرور به پشتیبان اصلی این سیستم بدل شده است.
این انجمن همزمان با اعمال دور تازه تحریمهای نفتی، مالی و تجاری توسط آمریکا علیه ایران، ارائه خدمت به موسسات مالی مشمول تحریم را متوقف کرده است.
بیشتر بخوانید:ترامپ: تحریم نفتی علیه ایران تدریجی خواهد بود