تصویر پوست و استخوان این دختر بچه هفت ساله، عکس اول یکی از شمارههای نیویورک تایمز شده بود.
امل حسین، دختربچه هفت ساله یمنی که تصویر پوست و استخوان وی به نماد کودکان گرسنه یمن بدل شده بود، پنجشنبه اول نوامبر بر اثر سوء تغذیه درگذشت.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا ۲۶ اکتبر، یعنی تنها چند روز پیش از مرگ امل، عکس بزرگ صفحه اول خود را به او اختصاص داده بود.
خانواده امل خبر درگذشت دخترشان در یک اردوگاه آوارگان در اطراف صنعا، پایتخت را تائید کرد.
به گزارش نیویورک تایمز، مریم علی، مادر امل پس از مرگ دختر هفت سالهاش گفت: «قلبم شکسته است. امل همیشه خندان بود. حالا دیگر نگران بقیه بچههایم هستم.»
نیویورک تایمز خبر فوت امل را با تیتر «دختری که چشم جهان را به گرسنگی در یمن باز کرد» منتشر کرده است.
دکلان والش، خبرنگار نیویورک تایمز درباره اولین دیدار با امل نوشته بود: «در زمان سفر به یمن برای آگاهی از وضعیت جنگ، امل را در یک مرکز درمانی در اَسلام در ۹۰ مایلی شمال شرقی صنعا دیدیم. روی یک تخت با مادرش دراز کشیده بود و پرستارها هر دو ساعت به او شیر میدادند ولی مدام هرچه میخورد را بالا میآورد و اسهال میکرد...»
سازمان مردم نهاد بریتانیایی «کودکان را نجات دهید» میگوید ۵ میلیون کودک یمنی، مانند امل از گرسنگی رنج میبرند.
در زمان تنظیم همین خبر در شامگاه شنبه گیرت کاپلر، مدیر بخش خاورمیانه صندوق کودکان سازمان ملل متحد گفت: «این روزها هر ۱۰ دقیقه یک کودک در یمن میمیرد.»
بیشتر بخوانید:
جنگ یمن برای بسیاری از شهروندان کشورهای اروپایی یا آمریکای شمالی، دستکم تا چند ماه پیش یک جنگ فراموش شده به حساب میآمد. یورونیوز یک سال پس از آغاز این جنگ گزارشی با نام «کندوکاو در جنگ فراموش شده یمن» منتشر کرد.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه برای جلوگیری از «به فلاکت افتادن یمن»، خواستار پایان جنگ در این کشور شد. قرار است نمایندگان شورشیان حوثی (مورد حمایت ایران) و عربستان سعودی در ماه نوامبر با یکدیگر دیدار کنند. سازمان ملل هفته گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد حتی پایان فوری جنگ در این کشور هم به مشکل گرسنگی کودکان پایان نخواهد بخشید.
ایالات متحده آمریکا، فرانسه و بریتانیا هفته گذشته خواستار پایان فوری جنگ در یمن شدند.
کمیته حمایت از حقوق کودکان سازمان ملل متحد میگوید از آغاز جنگ یمن ۱۲۴۸ کودک تنها در جریان حملات ائتلاف عربی به رهبری عربستان کشته شدهاند.
عربستان سعودی و متحدانش از سال ۲۰۱۵ و برای بازگردندان عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن به قدرت، تقریبا هر روز خاک این کشور را بمباران میکنند. ائتلاف ریاض در زمان آغاز این حملات که «طوفان قاطعیت» نام داشت، جنگ یمن را کوتاه مدت توصیف میکردند. ژنرال احمد عسیری، فرمانده و سخنگوی پیشین نیروهای ائتلاف عربی در یمن، در هفتههای نخست جنگ هر روز در یک کنفرانس خبری، موفقیتهای ائتلاف و پیشرویهای نیروهای وفادار به آقای هادی را اعلام میکرد. احمد عسیری، یکی از متهمان بالقوه پرونده قتل جمال خاشقجی به شمار میرود.
بیشتر بخوانید