آیا دختران و پسران نوجوان با مفهوم «رضایت در رابطه جنسی» آشنایی دارند؟ آشنایی یا عدم آشنایی با این مفهوم چه تاثیری بر رفتار جنسی آنان میگذارد و آیا این موضوع تنها به روابط نوجوانان خلاصه میشود؟
آیا دختران و پسران نوجوان با مفهوم «رضایت در رابطه جنسی» آشنایی دارند؟ آشنایی یا نبود آشنایی با این مفهوم چه تاثیری بر رفتار جنسی آنان میگذارد و آیا این موضوع تنها به روابط نوجوانان خلاصه میشود؟
ارقام منتشر شده توسط آژانس بهداشت عمومی فرانسه نشان میدهد که ۸ درصد از دختران ۱۵ تا ۱۷ سال و یک درصد از پسران نوجوان در این کشور «رابطه جنسی اجباری» را تجربه کردهاند.
این رقم در مورد زنان در سنین بالاتر افزایش یافته و ده درصد از آنان میگویند که اولین رابطه جنسی با شریک زندگیشان به دلیل اصرار و انتظار مردان بوده است. دو درصد زنان نیز میگویند که به زور و بدون آمادگی به انجام اولین رابطه جنسی تن دادهاند.
بر اساس این گزارش یک نفر از پنج زن در سنین ۲۵ تا ۳۴ سال در فرانسه حداقل یکبار رابطه جنسی همراه با اجبار یا فشار را تجربه کردهاند و این تجربه در اکثر موارد قبل از ۱۸ سالگی برای آنان روی داده است.
به گزارش این آژانس، دختران توسط پسرانی که آنها را برای «انجام رابطه جنسی تحت فشار» قرار دادهاند، «آسیب روانی» متحمل شدهاند. یکی از دختران جوانی که در پژوهش وابسته به وزارت بهداشت و سلامت عمومی فرانسه شرکت کرده میگوید که «بوسیدن کسی که دوستش داریم به این معنی نیست که میخواهیم با او بخوابیم.»
کمپین «باشد، نباشد»: هیچکس حق ندارد بدون رضایت شما را لمس کند
آژانس بهداشت عمومی فرانسه برای مبارزه با رفتارهای خشونتآمیز و جنسیتزده در میان نوجوانان و بزرگسالان، کارزاری با نام «باشد، نباشد» (Ok, pas ok) به راه انداخته است.
این کارزار به صورت یک پادکست است و در آن ۴ دختر و ۱ پسر جوان درباره تجربیات خود در رابطه جنسی صحبت میکنند. گفتگو در این پادکست شامل تجربیات خوب و بد این جوانان میشود.
متخصصان میگویند که دختران نوجوان، جوان و حتی بزرگسال باید بدانند که «نه گفتن» حتی در آخرین لحظات حق آنان است. غدا حاتم، پزشک فرانسوی متخصص زنان میگوید: «دختران جوان اغلب فکر میکنند که نمیتوانند از چندبار بیشتر به انجام رابطه جنسی نه بگویند. وظیفه ما این است که به آنها بگوییم که میتوانند، حتی تا آخرین لحظه.»
هر قسمت از پادکست «باشد، نباشد» با یک پیام درباره رضایت در رابطه جنسی تمام میشود. برای مثال: «احساست را بیان کن»، «قبل از هر کاری اول بپرس»، «میتوانی بعد از موافقت باز هم نظرت را تغییر دهی» و «واقعا مهم است که رضایت داشته باشی».
رضایت در رابطه جنسی به چه معناست؟
رضایت جنسی، توافقی میان دو طرف رابطه در فعالیت جنسی پیش از انجام آن است. رضایت داشتن و پرسیدن از شریک زندگی درباره رضایت او به رابطه جنسی اهمیت فراوانی دارد.
اصول رضایتمندی در رابطه جنسی:
رضایت در رابطه جنسی باید آزادانه، بدون هرگونه فشار روحی، بدون دخالت مواد مخدر و الکل باشد.
رضایت در رابطه جنسی برگشتپذیر است. هر یک از طرفین باید بتواند احساس خود را به راحتی بیان کند و تا آخرین لحظه نیز نظر خود را تغییر دهد.
هر یک از دو طرف رابطه میتواند زمانی که در انجام فعالیتهایی در رابطه جنسی راضی نیست آن را متوقف کند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بیشتر بخوانید: