آخرین یافتههای پزشکی: مصرف روزانه آسپرین در سالمندان خطرآفرین است

مطالعات جدید پزشکی نشان میدهد که مصرف روزانه آسپرین در سالمندانی که دارای سابقه بیماریهای قلبی-عروقی نیستند، خطرناک است و میتواند میزان مرگ و میر را افزایش دهد.
استیل سالیسیلیک اسید با نام تجاری آسپیرین یک ترکیب آروماتیک است که به طور طبیعی در پوست درخت بید یافت میشود. آسپرین یک داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که معمولاً به عنوان مسکن و تببر مورد استفاده قرار میگیرد و در اغلب کشورها بدون نسخه پزشک قابل تهیه است.
برای دهههای متمادی آسپرین با هدف پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و کاهش احتمال سکته قلبی و مغزی برای بزرگسالان و سالمندان به طور گسترده تجویز شده است. با این وجود این مطالعه جدید که به تازگی در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شده، مصرف روزانه آسپرین را برای افراد سالم مضر دانسته است.
در این تحقیق بیش از نوزده هزارسالمند داوطلب از آمریکا و استرالیا شرکت داشتهاند که به صورت تصادفی به نیمی از شرکتکنندگان آسپرین و به نیمی دیگر دارونما (پلاسبو) داده شده است.
بیشتر بخوانید:
نتایج آزمایش داروی جدید؛ کاهش روند فراموشی در بیماران مبتلا به آلزایمر
حتی یک شب بیخوابی تولید پروتئینهای مرتبط به آلزایمر را افزایش میدهد
آشامیدن دو نوشیدنی شیرین در روز خطر مرگ را دو برابر افزایش میدهد
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
افراد شرکتکننده در این مطالعه ۷۰ ساله یا مسنتر بوده و هیچکدام سابقه بیماریهای قلبی-عروقی، زوال عقل و معلولیت نداشتند. این افراد به صورت تصادفی و براساس کدهای کامپیوتری روزانه ۱۰۰ میلیگرم آسپرین یا دارونما دریافت کرده و به طور متوسط ۴.۷ سال توسط محققان مورد مطالعه قرار گرفتند.
نتایج حاصله نشان میدهد که در گروه مصرف کننده آسپرین به ازای هر هزار نفر ۱۲.۷ مرگ و در گروه مصرفکننده دارونما به ازای هر هزار نفر ۱۱.۱ مرگ صورت گرفته است. به این ترتیب مصرف آسپرین ۱.۶ مورد مرگ به ازای هر هزار نفر در مقایسه با مصرف دارونما به همراه داشته است.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که احتمال مرگ بر اثر سرطان و سکته مغزی هموراژیک (خونریزی مغزی در اثر پاره شدن یکی از رگهای خونرسان مغز) افرادی که به طور روزانه آسپرین مصرف کردهاند، به طور قابل ملاحظهای بیشتر از گروه مقابل است.
همچنین در این مطالعه خطر ابتلا به انواع بیمارهای قلبی-عروقی و معلولیت در هر دو گروه یکسان بوده که حاکی از آن است که مصرف آسپرین برخلاف باورهای گذشته نقش چندانی در پیشگیری از این بیماریها در افراد سالم ندارد.
محققان با توجه به نتایج حاصله از این مطالعه پیشنهاد کردند که تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد و اثرات منفی و مثبت آسپرین بررسی شود. محققان این پروژه بر این باورند که باید در تجویز آسپرین به سالمندان دقت بیشتری به عمل آید و به صورت گزینشی از آن استفاده شود.
بیشتر بخوانید:
[آینه هوشمند برای تشخیص عوارض بیماریهای قلبی](آینه هوشمند برای تشخیص عوارض بیماریهای قلبی)