نماینده مجلس عراق: ایران باید غرامت خون قربانیان عراقی القاعده را بپردازد

محمود صادقی نماینده مجلس ایران و فائق الشيخ علي نماینده مجلس عراق
محمود صادقی نماینده مجلس ایران و فائق الشيخ علي نماینده مجلس عراق Copyright Isna/CivilizedAllianc-Facebook
Copyright Isna/CivilizedAllianc-Facebook
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک نماینده مجلس عراق در جدلی توییتری با محمود صادقی نماینده مجلس ایران، خواستار پرداخت غرامت به کشته‌شدگان عراقی بدست القاعده از سوی ایران شده است.

آگهی

یک نماینده مجلس عراق در جدلی توییتری با محمود صادقی نماینده مجلس ایران، خواستار پرداخت غرامت به کشته‌شدگان عراقی بدست القاعده از سوی ایران شده است.

این جدل توییتری پس از آن رخ داد که حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد این کشور علی‌رغم مخالفت کلی با استراتژی وضع تحریم‌ها، از تحریم‌ها علیه ایران پیروی خواهد کرد.

در پی این اعلام موضع، محمود صادقی نماینده مجلس ایران در توییتی نوشت: «دولت عراق مطابق ماده ۶ قطعنامه ۵۹۸ ۱۱۰۰ میلیارد دلار بابت غرامت خسارات مستقیم جنگ تحمیلی به ایران بدهکار است؛ دولت ایران با لحاظ تنگناهای مردم عراق در مطالبه این غرامت تعلل کرده است؛ اکنون نخست‌وزیر عراق به‌جای جبران، با تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران همراهی می‌کند!»

در واکنش به این توییت نماینده مجلسِ ایران، فائق الشیخ علی، نماینده مجلس عراق و رهبر «حزب مردمی اصلاح» در حساب توییتر شخصی خود نوشت: «به نام خانواده قربانیان ترور از شما و دولت شما می‌خواهم ‍۱۱ میلیارد دلار آمریکا به عنوان غرامت کشته شدن یک میلیون عراقی از زمانی که القاعده را به بهانه جنگ با آمریکا از سال ۲۰۰۳ وارد کشور ما کردید، بپردازید.»

آقای الشیخ علی از فعالان سیاسی مخالف صدام حسین در تبعید بود که به عراق بازگشت و به عضویت مجلس و کمیسیون حقوق بشر آن درآمد. او در انتخابات اخیر مجلس عراق ائتلافی از جناح لیبرال ملی‌گرا و میانه‌رو با نام «ائتلاف تمدن» را پایه گذاشت و به مجلس راه یافت.

توییتر
توییت‌های نمایندگان مجلس ایران و عراقتوییتر

بیشتر بخوانید:

اظهارات این نماینده مجلس عراق در ادامه‌ اتهاماتی است که از سال‌های ابتدایی اشغال این کشور در سال ۲۰۰۳ متوجه حکومت ایران و سوریه بوده است. دولت عراق در سال ۲۰۰۹ سفیر خود را در اعتراض به آن‌چه «تسهیل ورود جهادی‌های القاعده به خاک عراق توسط دولت سوریه» توصیف می‌کرد، از دمشق فراخواند.

کمیسیون رسمی تحقیقات ۱۱ سپتامبر در بخش «کمک ایران و حزب‌الله لبنان به القاعده» گزارش خود آورده بود که ۸ تا ۱۰ تن از ۱۴ هواپیماربای سعودی حملات به برج‌های تجارت جهانی در حد فاصل اکتبر ۲۰۰۰ تا فوریه ۲۰۰۱ به ایران سفر کرده بودند. در بخش پایانی آن گزارش قید شده است: «مدرکی قوی وجود دارد که ایران انتقال اعضای القاعده را به داخل و خارج افغاستان تسهیل کرده است. بعضی از این اعضا، هواپیماربایان حمله ۱۱ سپتامبر هستند.»

جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، در خرداد ۹۷ در مصاحبه با شبکه ۲ تلویزیون ایران در این‌باره گفته بود: «مجموعه گزارش‌هایی بود که این عناصر القاعده که از عربستان می‌خواستند بروند افغانستان یا جای دیگری، این‌ها با پروازها یا زمینی می‌آمدند، دم مرز تقاضا می‌کردند که شما مهرتان را توی پاسپورت ما نزنید، چون اگر دولت عربستان بفهمد ما ایران آمدیم، ما را اذیت می‌کند. بعضی از این‌ها را هم دولت ما قبول می‌کرد مهر نزند، چون ترانزیت بودند، دو ساعت بودند بعد رد می‌شدند می‌رفتند، ولی اطلاعات آمد و رفتشان را داشتند.»

جواد لاریجانی ورود بدون مهر جنگجویان القاعده بدون مهر از ایران را تایید کرده بود

دادگاه فدرال آمریکا در ماه مه امسال با صدور حکمی ایران را به پرداخت غرامتی به مبلغ ۶ میلیارد دلار به خانواده قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر محکوم کرده بود.

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

عراق حدود ۵۰۰ میلیون دلار دیگر به عنوان غرامت جنگی به کویت پرداخت کرد

عراق سفیر خود در تهران را فراخواند

حیدر عبادی سفر خود به ایران را لغو کرد