نگاهی به چالش تأمین امنیت در افغانستان

فقط در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی در افغانستان کشته یا زخمی شدند. مسئول تأمین امنیت مردم کیست؟ چرا حملات انتحاری در افغانستان ادامه دارد؟ نقش دولتهای همسایه در این بین چیست؟ این برنامه دیدگاه تلاش دارد به این پرسشها پاسخ دهد.
زندگی روزانه در کابل شبیه هر پایتخت دیگری به نظر میرسد اما چنین نیست. در هر کجای شهر هر لحظه ممکن است حمله انتحاری روی بدهد. فقط در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی در افغانستان کشته یا زخمی شدند.
به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
مرگ و زندگی در این کشور سخت در هم تنیده است. در گورستانی که روی تپهای مشرف به کابل قرار دارد، خبرنگار یورونیوز از دختر بچهای میپرسد برای چه به گورستان آمده و او میگوید برای «مِلَه» یا همان گردش!
روز ۲۲ آوریل یک حمله انتحاری در مرکز ثبتنام انتخابات در ناحیه دشت برچی کابل روی داد، ۶۳ تن کشته و بیش از یکصدتن دیگر نیز زخمی شدند. یک ماه بعد هنوز آثار این حمله برجاست و مردم این منطقه از آن رنج میبرند.
گروه طالبان مسئول بخش عمده این حملات است و مقامات افغانستان از جمله امرالله صالح، صراحتا دولت پاکستان را مسئول حمایت از طالبان اعلام میکنند. آقای صالح میگوید: «ما باور داریم که دولت پاکستان یک دولت شیطانی است». او میافزاید: «آنها میخواهند افغانستان را به عمق استراتژیک خاک خود تبدیل کنند.»
گرچه اسلامآباد همواره اتهام پشتیبانی از طالبان را رد کرده اما رقابت پاکستان با هند بر سر نفوذ در افغانستان واقعیتی سیاسی است که بهای مرگبار آن را مردم افغانستان میپردازند.
آیا ارتش و نیروهای امنیتی میتوانند روزی امنیت افغانستان را تأمین کنند؟ کماندوهایی که تازه دوره آموزشی خود را تمام کردهاند باور دارند که چنین چیزی ممکن است.
بیشتر بخوانید: