در جریان محاصره و تیراندازیهای روی داده، دستکم یکی از دانشجویان کشته شده است.
سرانجام با به نتیجه رسیدن مذاکراتی که با میانجیگریِ اسقفهای کلیسای کاتولیک انجام شد، محاصرۀ کلیسایی در شهر ماناگوئه، پایتخت نیکاراگوئه که بیش از دویست نفر از جمله شمار قابل توجهی دانشجو در آن پناه گرفته بودند پایان یافت و این دانشجویان آزاد شدند.
بنا بر اعلام مقامات کلیسا در جریان محاصره و تیراندازیهای روی داده، دستکم یکی از دانشجویان کشته شده است.
حوادث خونبار دو روز گذشته در این شهر پس از آن روی داد که شماری از دانشجویان معترض به سیاستهای دانیل اورتگا رئیس جمهوری این کشور، عصر جمعه همزمان با اعتصابهای سراسری به خیابانها آمدند و در نزدیکی دانشگاه ملی نیکاراگوئه (UNAN) اقدام به برگزاری راهپیمایی کردند.
این دانشجویان با حملۀ شبه نظامیانِ مسلحِ وفادار به دولت مواجه شدند و درنهایت برای محافظت از خود و فرار از تیراندازیها، به درون کلیسایی که در نزدیکی محل درگیری بود پناه بردند.
دانشجویان شب را در حالی در کلیسا گذراندند که مردان مسلح اطراف کلیسا مستقر شده و آن را محاصره کرده بودند. طرفداران دولت همچنان به تیراندازیهای خود ادامه میدادند و گاه گلولههای آنها به داخل کلیسا نیز کمانه میکرد.
این تیراندازیها باعث کشته شدن دستکم یک نفر در درون کلیسا و زخمی شدن سه نفر دیگر شد.
برای پایان دادن به این محاصره، نمایندۀ اسقفهای کلیسای کاتولیک نیکاراگوئه به عنوان میانجی وارد عمل شد تا موافقت شبه نظامیان مسلح را برای انتقال دانشجویان به کلیسای جامع ماناگوئه به دست آورد، یعنی به محلی که امکان دریافت کمکهای پزشکی وجود داشت. نمایندگان کلیسا و مدافعان حقوق بشر معتقد بودند که فرستادن مستقیم دانشجویان به خانههایشان خطرناک است و احتمالا حملات علیه آنها را افزایش میدهد.
نزدیک به سه ماه از آغاز درگیریهای خشونتبار میان نیروهای طرفدار رئیس جمهور و معترضانی که خواستار برکناری او هستند میگذرد. این اعتراضات، خونینترین اعتراضات این کشور از زمان جنگهای داخلی نیکاراگوئه در دهه ۹۰ میلادی تا کنون محسوب میشود و دستکم ۳۰۰ کشته برجای گذاشته است.
ناآرامیها از ماه آوریل آغاز شده است یعنی زمانی که آقای اورتگا پیشنهاد کاهش سطح دستمزدها و کاهش حقوق بازنشستگی برای تامین کمبودهای بودجه در این کشور را مطرح کرد. اگرچه این پیشنهاد درنهایت عملی نشد اما با اعتراضاتی که در پی طرح آن در سراسر کشور روی داد، موج جدیدی از خشونتهای خونین و سرکوب آغاز شد.
بیشتر بخوانید: