«آنها میتوانند عملیات نظامی خود را اصلاح کنند، تحقیق کنند، عاملان این حملهها را مجبور به پاسخگویی کنند و از فروش اسلحه به کشورهایی مانند عربستان سعودی که بیشترین نقض را در این باره انجام دادهاند خودداری کنند.»
بنا بر گزارش اتحادیه حفاظت از سلامت در درگیریها (The Safeguarding Health in Conflict coalition) بیمارستانها، آمبولانسها، پزشکان، پرستاران و بیماران در مناطق جنگی، در سال ۲۰۱۷ میلادی هدف بیش از ۷۰۰ حمله جداگانه در سراسر جهان قرار گرفتهاند.
این حملات در ۲۳ کشور جهان روی داده و سوریه با ۲۵۲ حمله در صدر این فهرست قرار داشته است.
به گفتۀ لئونارد روبنشتاين مدير این اتحادیه، یافتهها بیانگر عدم توانایی جامعۀ بینالملل در منع کشورها از نقض قطعنامۀ سال ۲۰۱۶ میلادی سازمان ملل در موضوع محافظت از مراکز بهداشت و درمان و کارکنان آنها در مناطق جنگی است.
او میافزاید: «این واقعا بیمسئولیتی است که دولتهایی که دو سال پیش در شورای امنیت سازمان ملل این قطعنامه مهم را تصویب کردهاند، کاری که واقعا بتواند از وقوع این حملات جلوگیری کند را انجام ندادهاند. آنها میتواننند عملیات نظامی خود را اصلاح کنند، تحقیق کنند، عاملان این حملهها را مجبور به پاسخگویی کنند و از فروش اسلحه به کشورهایی مانند عربستان سعودی که بیشترین نقض را در این باره انجام دادهاند خودداری کنند. آمریکا و بریتانیا همچنان به فروش سلاحهای پیشرفته به عربستان سعودی ادامه میدهند آنهم در حالی که این کشور همچنان مشغول بمباران بیوقفه یمن است.»
بنا بر گزارش پزشکان حامی حقوق بشر (Physicians for Human Rights) که یکی از گروههای عضو این اتحادیه است، دستکم ۳۸ بار در سال گذشته بیمارستانهای سوریه هدف حملات هوایی قرار گرفتهاند و دستکم ۳۴ حمله از این دست، توسط ارتش سوریه و جنگندههای روسیه انجام شده است.
به گفته سوزانا سیرکین، مدیر سیاست و همکاریهای بینالمللی سازمان پزشکان حامی حقوق بشر «حمله به مراکز بهداشتی عمدا انجام میشود زیرا دولت دقیقا محل استقرار این مراکز را میداند. این حملات باعث ترس بیشتر مردم میشود؛ مردان و زنان و کودکانی که بیمار و زخمی هستند و نیاز به دسترسی به مراکز درمانی دارند.»
بیشتر بخوانید: