به اعتقاد وزیر اقتصاد فرانسه طراحی یک جایگزین اروپایی برای سوئیفت، رصد مبادلات مالی با ایران را در دوره اعمال تحریمهای اقتصادی آمریکا دشوار میکند.
برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه به همتایان اروپایی خود پیشنهاد داد تا به منظور برداشتن گامهای عملی برای حافظت از مبادلات اقتصادی اروپا با ایران یک جایگزین صرفا اروپایی برای سیستم مبادلات بین بانکی سوئیفت طراحی شود.
آقای لومر گفت که در حال حاضر ۹۰ درصد نقل و انتقالات پولی در عرصه بینالمللی از طریق سیستم سوئیفت انجام میشود، سیستمی که از سوی ایالات متحده آمریکا کنترل میشود.
به اعتقاد وزیر اقتصاد فرانسه طراحی یک جایگزین اروپایی برای سوئیفت، رصد مبادلات مالی با ایران را در دوره اعمال تحریمهای اقتصادی آمریکا دشوار میکند.
آقای لومر همچنین پیشنهاد داد که اروپا نیز همچون آمریکا یک دفتر کنترل داراییهای خارجی راه اندازی کند تا اروپا نیز قادر باشد فعالیت شرکت های خارجی را بررسی کند و تشخیص موارد نقض تصمیم های اروپا را از طریق این دفتر شناسایی کند.
به گفته او دفتر کنترل داراییهای خارجی یکی دیگر از ابزارهایی است که وزارت خزانه داری آمریکا را قادر ساخته تا فعالیتهای شرکتهای خارجی را مدام رصد کند و موارد نقض تحریمها را شناسایی کند.
**بیشتر بخوانید: **
سوئیفت (SWIFT) یا «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی» یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که با مشارکت ۲۳۹ بانک از ۱۵ کشور اروپایی و آمریکایی با هدف جایگزینی مبادلات کاغذی با یک اتوماسیون جامع، کارا و پرسرعت در سال ۱۹۷۳ راهاندازی شد. بر این اساس در سال ۱۹۷۷ سیستمی مبتنی بر رمزنگاری برای ارسال و دریافت هرگونه نقل و انتقال بین بانکی طراحی شد. با وجود مشارکت کشورهای اروپایی از جمله هلند و بریتانیا در پشتیبانی این سیستم ولی به مرور آمریکا به پشتیبان اصلی این سیستم بدل شد.
در جریان تشدید تحریمهای مالی و بانکی علیه ایران از سال ۱۳۹۱ یکی از ابزارهای اعمال تحریم بانکی ایران از سوی آمریکا قطع دسترسی سیستم بانکی ایران به سوئیفت بود.