NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نیجر؛ پایگاه مبارزه جهانی با جریان‌های جهادی و مهاجرت غیرقانونی در منطقه ساحل

نیجر؛ پایگاه مبارزه جهانی با جریان‌های جهادی و مهاجرت غیرقانونی در منطقه ساحل
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

برای حراست از امنیت اروپا در برابر تهدیدهای تروریستی، مهاجرت غیرقانونی و جرائم روزمره، نقش ماموریت های پلیسی و نظامی در منطقه ساحل بسیار کلیدی و حیاتی است؛ اما نباید نیاز اصلی ساکنان محلی یعنی اشتغال، توسعه انسانی و فرصت های اقتصادی را فراموش کرد.

آگهی

نیجر به میدان مبارزه جهانی با جریان های اسلامی رادیکال (جهادی) تبدیل شده، زیرا تهدیدهای تروریستی به سرعت از خاورمیانه به آفریقا رو آورده اند. نیروهای عملیاتی ویژه این کشور منطقه ساحل توسط پرسنل نظامی کشورهای غربی آموزش می بینند و تحت حمایت و پشتیبانی این کشورها هستند. دکترین این مبارزه عقب راندن و در نهایت از میان بردن نیروهای جهادی در پناهگاه های بیابانی و حتی خارج از مرزهای نیجر است.

چهار عضو یگان سوم نیروهای ویژه ارتش آمریکا ماه اکتبر گذشته در جریان یک حمله غافلگیرکننده در نزدیکی مرز مالی کشته شدند. مالی، کشوری است که تاکنون بیشترین تبعات ناشی از جنگ داخلی در لیبی را متحمل شده است. واحد های فرماندهی نظامی آمریکا در آفریقا به دنبال تشکیل یک نوار امنیتی در منطقه ساحل هستند.

ژنرال جی مارکوس هیکس، فرمانده ارشد نیروهای عملیاتی ویژه آمریکا در آفریقا می گوید: «اینجا همه متحدان آفریقایی به شما می گویند که فروپاشی لیبی نقش مهمی در ایجاد بی ثباتی در منطقه داشته است. دسترسی آسان به تسلیحات و آموزش شبه نظامیان برای برهم زدن ثبات در شمال مالی از همین مسئله ناشی می شود. این جریان همچنین سعی در پشتیبانی گروه های تروریستی در کشورهای ساحل دارد.»

به اعتقاد کارشناسان غربی، نیجر می تواند به محل اتصال جریان های جهادگرا، میان مالی، کشوری از هم گسسته بر اثر جنگ و گروه های تروریستی نظیر بوکوحرام در نیجریه، الشباب در شاخ آفریقا و خلافت اسلامی، داعش در لیبی تبدیل شود.

تحریریه یورونیوز به شما پیشنهاد می کند

حمله بوکوحرام در نیجریه ۱۸ کشته و ۸۴ مجروح بر جای گذاشت

الشباب مسئولیت دو انفجار در برابر کاخ ریاست جمهوری سومالی را بر عهده گرفت

مبارزه با تروریسم و مهاجرت غیر قانونی

آمریکا حضور خود را در نیجر تقویت کرده و این درحالیست که نمی توان حضور نظامی چشمگیر فرانسه، قدرت استعماری سابق در منطقه به همراه آلمان، بریتانیا، ایتالیا و دیگر کشورهای غربی را نادیده گرفت. هدف این نیروها کنترل و مهار مهاجرت غیرقانونی و ریشه کن ساختن جهادگرایی است؛ دو پدیده ای نسبتا مرتبط به هم که به اعتقاد تحلیلگران نظامی عامل برهم زدن ثبات در اروپا هستند. نیروهای غربی به صورت مشترک با قدرت های آفریقایی منطقه از جمله نیجریه وچاد عمل می کنند. این کشورها در سال جاری به منظور تقویت اعتماد جمعی برای مبارزه با تروریسم در تمرین های نظامی مشترک در منطقه ساحل موسوم به «فلینتلوک» شرکت کردند.

رزاق ابراهیم فرمانده نیروهای ویژه نیجر می گوید: « گروه های افراطی به صورت مرسوم از شبکه های قاچاق مهاجران بهترین بهره برداری را می کنند، زیرا پناهجویان افرادی بسیار بسیار آسیب پذیر هستند و به سادگی به عضویت این گروه ها در می آیند. آنها با استفاده از این شبکه سعی دارند از طریق پناهجویان از کشوری به کشور دیگر نفوذ کنند.»

دولت کنونی نیجر و حامیان غربی تلاش دارند با بستن مرز با لیبی عرصه را بر قاچاقچیان انسان و تروریست ها تنگ کنند چرا که هر دو گروه از یک مسیر و غالبا یک منبع اقتصادی بهره می برند. کلا موتاری، وزیر دفاع نیجر می گوبد: «پول ناشی از عملیات مجرمانه تروریسم را تغذیه می کند. آنهایی که واسط انتقال پناهحویان به لیبی هستند غالبا با سلاح وارد این کشور می شوند. همین افراد هستند که با خود مواد مخدر نیز می آورند.»

برای مبارزه با تروریسم همچنین باید به ساختارهای اجرای قوانین محلی تکیه و آنها را تقویت کرد. این رویکرد از دید وزارت خارجه آمریکا سبب جلب اعتماد و همراهی بیشتر ساکنان محلی می شود. سم پیندا، یک مسئول بخش ضد تروریسم وزارت خارجه آمریکا می گوید: «وقتی نیروهای امنیت مرزی، به عنوان مثال، خارج از مرز هستند و به جمع آوری افراد اقدام می کنند، می توانند این گروه را به نهادهای غیر نظامی تحویل دهند تا بدین ترتیب زمنیه انجام تحقیقات فراهم شود و با افراد بر اساس ساختار حاکمیت قانون، اینجا در داخل کشور رفتار شود.»

شهر اغادیز در شمال نیجر پس از فروپاشی حکومت لیبی در سال ۲۰۱۲ به یک چهار راه استراتژیک برای کلیه فعالیت های غیر قانونی تبدیل شد. این شهر مکانی امن برای تروریست ها و مقصدی جدید برای قاچاقچیان مواد مخدر به حساب می آمد، مکانی که دسترسی به قاچاقچیان انسان را نیز آسان کرد.

مهندسان نیروی هوایی ارتش آمریکا در حال ساخت یک فرودگاه کوچک در اغادیز هستند که قرار است تا ابتدای سال ۲۰۱۹ به بهره برداری برسد. این محل به یک پایگاه هوایی در نیجر تبدیل می شود که آمریکا از آن به عنوان سکوی پرش هواپیماهای نظامی خود استفاده خواهد کرد. این پایگاه همچنین میزبان پهپادهای «ام کیو ۹ ریپر» آمریکا خواهد بود که به طور عمده در ماموریت های شناسایی از آنها استفاده می شود. با اینحال، بر اساس توافق دوجانبه میان واشنگتن و نیامی، این پهپادها می توانند پس از چراغ سبز دولت نیجر در صورت لزوم سلاح نیز حمل کنند.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

حضور خارجی و مخالفت فعالان مدنی در نیجر

بخشی از جامعه مدنی نیجر مخالف حضور نیروهای خارجی هستند. آنها معتقدند این مسئله پیامدهای منفی برای مناطق دور افتاده به همراه دارد. فعالان مدنی می گویند روستائیان در این شرایط به سادگی به سوی جریان های جهادی گرایش پیدا می کنند و این احتمال وجود دارد که نیجر به افغانستانی دیگر در آفریقا تبدیل شود.

آگهی

کاکا تودا، یکی از فعالان مدنی در نیجر معتقد است: «آنها عملیات انجام می دهند، با پهپاد و هواپیماها در هوا و نیروهای پیاده نظامی در زمین. همیشه امکان حضور نیروهای خارجی وجود دارد اما تا وقتی همراهی مردم وجود نداشته باشد این نیروها کارایی لازم را ندارند زیرا نتوانسته ایم در میان مردم اعتماد ایجاد کنیم.»

اتحادیه اروپا نیز نگران این وضعیت است. بروکسل تروریسم و مهاجرت غیر قانونی را معجونی مهلک برای ثبات و بقای اروپا می داند. رائول ماتئوس پائولا، نماینده اتحادیه اروپا در نیجر معتقد است: «امنیت اروپا در اینجا رقم می خورد، این بسیار مهم است زیرا همانطور که می بینید اروپا در تیررس تهدید تروریسم، حملات تروریستی، قاچاق و قاچاق انسان قرار دارد.»

تحریریه یورونیوز به شما پیشنهاد می کند: ادامه حضور نظامی فرانسه در مالی با شعار توسعه

ساحل به یک زمین بازی تبدیل شده که تعامل و ازسرگیری روابط آنسوی آتلانتیک بخشی از قاعده آن است. برای حراست از امنیت اروپا در برابر تهدیدهای تروریستی، مهاجرت غیرقانونی و جرائم روزمره، نقش ماموریت های پلیسی و نظامی در منطقه ساحل بسیار کلیدی و حیاتی است؛ اما نباید نیاز اصلی ساکنان محلی یعنی اشتغال، توسعه انسانی و فرصت های اقتصادی را فراموش کرد. اتحادیه اروپا و آمریکا باید نشان دهند که امنیت و توسعه با یکدیگر همخوانی دارند.

آگهی

تحریریه یورونیوز به شما پیشنهاد می کندکمک ۱۳۰ میلیون دلاری عربستان و امارات برای مبارزه با تروریسم در ساحل آفریقا

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سازمان ملل متحد: حمله هوایی فرانسه به جشن عروسی در مالی جان ۱۹ غیرنظامی را گرفته است

نیجر؛ آیا کمک‌ مالی اتحادیه اروپا دست قاچاقچیان انسان را کوتاه می‌کند؟

اغادیز؛ سرپناه مهاجران گرفتار در نیجر