کورسوی امید برای بازگرداندن بینایی به سالمندان

پزشکان بریتانیایی برای اولین بار موفق شدند تا با کمک سلولهای بنیادی، بینایی را به دو بیمار بازگردانند. این عمل بدیع، گامی بزرگ به سوی درمان بیماری چشمی موسوم به «تباهی لکه زرد» است. پزشکان بریتانیایی امیدوارند تا این نوع روش درمان به زودی فراگیر شده و با هزینه مناسب در اختیار بیماران قرار گیرد.
تباهی لکه زرد با نام علمی «دژنراسیون ماکولا» شایعترین علت کوری در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا که قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است، تخریب میشود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در این روش جراحی نوآورانه سلول های بنیادی به صورت وصله ای پرورش داده شد و با ظرافت پشت چشم قرار داده میشود. سلول های بنیادی نوع خاصی از سلول ها هستند که توانایی بدل شدن به انواع بافت های بدن را دارند. در این روش این سلول ها لایه رنگدانه ای می سازند و در داخل "داربستی" در چشم قرار می گیرند.
آقای داگلاس واتزر که ۸۶ ساله است، یکی از بیمارانی است که سال گذشته تحت این جراحی قرار گرفته است. معاینههای پس از عمل بعد از ۱۲ ماه نشان میدهد که بیماران بینایی بهبود یافته را حفظ کردهاند. آقای داگلاس به بیبیسی می گوید: «کاری که تیم پزشکی برای من انجام داد، فوقالعاده بود. من از اینکه بینایی خود را بازیافتم احساس شعف و خوشحالی میکنم».
البته روشهای دیگری از جمله تزریق دورهای به چشم برای درمان این بیماری موجود است. اما این روشها برای بیمار بسیار دردناک هستند.
این تیم پزشکی تا به امروز تنها مجوز عملهای آزمایشی را داشتهاست. آنها امیدوارند تا این روش را بر روی ۸ بیمار دیگر امتحان کنند. یکی از نگرانیهای پزشکان این است که سلول های پیوندی سرطانی شوند اما تا بهحال نشانی از این مشکل دیده نشده است. بعد از این ۸ عمل آزمایشی، در صورتیکه همه چیز خوب پیش برود، میتوان امیدوار بود که این روش به صورت گسترده دراختیار بیماران قرار گیرد.
۱۰۰ میلیون نفر در دنیا به بیماری تباهی لکه زرد مبتلا هستند.
بیشتر بخوانید: گامی به سوی درمان هدفمند آرتروز