NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مصاحبه اختصاصی یورونیوز با سیف‌الاسلام قذافی در سال ۲۰۱۱: سارکوزی پول لیبی را پس بدهد

مصاحبه اختصاصی یورونیوز با سیف‌الاسلام قذافی در سال ۲۰۱۱: سارکوزی پول لیبی را پس بدهد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یورونیوز در سال ۲۰۱۱ و تنها چند روز پس از آغاز شورش‌های گسترده‌ای که در نهایت منجر به سقوط حکومت معمر قذافی و قتل وی شد، با سیف الاسلام، پسر دوم وی مصاحبه کرد.

آگهی

سیف الاسلام قذافی پسر دوم معمر قذافی، در طی بحران اخیر لیبی نقش فعالی را در سرکوب مخالفان پدرش برعهده داشته است. در شرایطی که شواهد حکایت از پیروزی عوامل رژیم در اکثر شهرهای لیبی می کند، لحن این سیاستمدار جوان هم نسبت به چند روز پیش تغییر کرده است. ریاض معسعس، خبرنگار اعزامی یورونیوز به طرابلس، با او به گفتگو نشسته است.

یورونیوز:

سیف الاسلام، قبل از اتفاقات اخیر شما بعنوان یک چهره اصلاح طلب در لیبی مطرح شده بودید. با شرایط بوجود آمده و تظاهرات ومخالفت هایی که علیه رژیم شما صورت گرفت، تکلیف برنامه اصلاحات در لیبی چه می شود؟

سیف الاسلام:

“ اتفاقاتی که دوهفته اخیر در خیابانهای لیبی شاهدش بودیم اعتراض نبود بلکه اقدامی مسلحانه بود، کشتار مردم و ارعاب آنها بود. ندیدید که چطور در “بیضا” نیروهای پلیس را اعدام کردند، یا در “دارنا” مردم را کشتند و جسدهایشان را از پل آویزان کردند. در “مصراته “مردی را جلوی چشم مردم در میدان شهر آتش زدند. این افراد اعتقادی به مذاکره و اصول حقوق بشر و دمکراسی ندارند. اینها افراد جنایتکاری هستند که البته خوشبختانه خودشان از جنایاتشان فیلمبرداری کرده اند، عکس گرفته اند و بعد، آنها را منتشر کرده اند. امروز ملت لیبی برای دفاع از کشور برخاسته است. هر روز نیروهای ارتش، شهر دیگری را آزاد می کنند و مردم لیبی پیروزی خود را جشن می گیرند. همه مردم در مقابله با تروریستها و اسلحه بدست ها، متحد و یکپارچه ایستاده اند و حتی در ارتش هم عده زیادی برای مبارزه با این افراد داوطلب شده اند. بعد از اینکه دوباره صلح و آرامش برقرار شد، اصلاحات سیاسی را در دستور کار قرار می دهیم. قبلا ما برای وضع یک قانون اساسی جدید و دادن آزادیهای بیشتر اعلام آمادگی کرده بودیم، اما امروز زمان مبارزه با این تروریستها و آزاد کردن لیبی است.”

یورونیوز:

ولی به هر حال شما قبول دارید که لیبی نیازمند اصلاحات اساسی است؟

سیف الاسلام:

“بله ما این مسئله را قیول داریم. اما اگر امروز در خیابان از کسی بپرسید که خواسته اش چیست؛ به شما خواهد گفت: امنیت. الان صحبتی از طرح های ساختاری یا زیرساختاری به میان نمی آید چون مردم لیبی، از نزدیک شاهد کشت و کشتار براه انداخته شده توسط این تروریست ها بوده اند. اولویت حال حاضر برای مردم، برقراری مجدد آرامش و امنیت است. بعد از برقراری ثبات در عرض یکی دو هفته و شاید هم یکماه، به مقوله اصلاحات نیزخواهیم پرداخت. چرا که اعتقاد داریم

زمان آن فرا رسیده که لیبی کشور نوین و مدرنی شود، با قوانین جدید و ما خواستارعملی شدن این موضوع هستیم.”

یورونیوز:

چگونه می توانید دخالت القاعده یا دیگر گروههای شبه نظامی را در حوادث اخیر ثابت کنید؟

سیف الاسلام:

“ البته حضور گروه القاعده فقط محدود به شهرهای “زاویه“، “دارنا “و “بیضا “بود. اما از طرف دیگر شاهد ظهور و سازماندهی گروههای شبه نظامی قاتلان و جنایتکاران هم بودیم که حتی جوانانی را هم استخدام کرده اند. حتما فیلم های مربوط به آنها را در حال خوردن مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر و گوش دادن به موزیک با صدای بلند، دیده اید. بنابراین، هم گروههای افراطی اسلامگرا و هم گروههای جنایتکاران و خلافکاران، در این قضیه دست داشتند و هر دو گروه دشمن لیبی هستند.”

یورونیوز:

آگهی

می خواهید بگویید که فقط تروریست ها و جانیان و اسلامگراها علیه شما تظاهرات کردند و اصلا مردم عادی در تظاهرات شرکت نداشته اند؟

سیف الاسلام:

“مهمترین بخش این قضیه در بن غازی اتفاق افتاده و ما ظرف چند روز آینده حقایق مربوط به این شهر و فیلم های مربوط به آن را نشان خواهیم داد. اول اینکه، تعدادی از کارفرمایان، کارگران خود را مجبور کرده بودند که به خیابانها بیایند. بیشتر افرادی که در تظاهرات های اعتراضی شرکت داشتند اصلا لیبیایی نبوده اند و اکثرا آنها را کارگران بیکار مصری و فلسطینی تشکیل می دانند. دوم اینکه، ممکن هم هست که حالا چند هزار نفری هم در بن غازی پیدا شوند که مخالف حکومت قذافی باشند، ولی این شهر یک و نیم میلیون جمعیت دارد. حالا این عده هم مخالف باشند، دنیا که به آخر نرسیده. هزاران نفر در لیبی وجود دارند که اعتقادی به معمر قذافی ندارند، آنها اعتقادی به خدا هم ندارند. وزیر خارجه سابقمان از این دسته بود. او خدا را قبول نداشت و از گفتن آن ابایی هم نداشت. بنابراین صحیح هم نیست که بگوییم صد در صد مردم لیبی طرفدار معمر قذافی هستند.”

یورونیوز:

آگهی

بنابراین تحولات اخیر مصر و تونس تاثیری در لیبی نداشته اند؟

سیف الاسلام:

“بحث تاثیر داشتن و نداشتن مطرح نیست. موضوع این است که به خیابان آمدن این روزها مد شده و شباهتهای زیادی هم با انقلابهای جوانان در اروپای دهه شصت دارد. از سوی دیگر نباید فراموش کرد که شبکه های زیادی در کشورهای عربی بطور سازماندهی شده با ادعاهای دروغین و ساختگی خود، علیه ما جنگ رسانه ای راه انداختند. نیت آنها امروز برای ملت لیبی آشکار شده است. مثلا یکی از این شبکه ها ادعا کرده بود که نیروهای ارتش لیبی در حال حمله به بندر “مزدا” هستند، در حالیکه “مزدا” شهر کوچکی در قلب کویر است. آنقدر سطح اطلاعات این شبکه های عربی پایین و خنده دار است که مردم لیبی آنها را مسخره می کنند. امروز این شبکه های دشمن ادعا کردند که طرابلس در دست گروهی است که اسمش را هم گذاشته اند “لیبی آزاد“؛ و نبرد در خیابانهای این شهر ادامه دارد.”

یورونیوز:

آگهی

اخباری هم وجود دارند که می گویند نیروهای شما به نزدیکی بن غازی و حتی تا مرز مصر رسیده اند. با افرادی که علیه شما تظاهرات کرده اند، چه خواهید کرد؟

سیف الاسلام:

“خیلی ازاین افراد فرار کرده اند. طرفدارانمان از ما خواستند، اجازه دهیم فرار کنند، اجازه دهیم خائنانی که دستشان با آمریکا، بریتانیا و فرانسه در یک کاسه است شرشان را کم کنند. آنهایی که خواستار اعزام ناوهای آمریکا و بازگشت نیروهای بریتانیایی به لیبی و با دخالت ناتو شده بودند، همه شان به مصر گریخته اند. قصد ما کشتن این افراد که به ملت خود خیانت کرده اند، نیست. ما به آنها اعلام کرده ایم که می توانند آزادانه به مصر بروند، ولی دیگر لیبی به آنها تعلق ندارد. تا کنون هم بسیاری از این افراد خاک کشور را ترک کرده اند.”

یورونیوز:

آگهی

امکان دارد سازمان ملل قطعنامه ای را در ارتباط با منطقه ممنوعه پروازی، برضد دولت لیبی تصویب کند. واکنش شما در برابر این قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟

سیف الاسلام:

“چه قطعنامه ای و علیه چه کسی، دیگر خیلی دیر است. ما تا 48 ساعت آینده عملیات نظامی خود را تمام می کنیم. ما به دروازه های بن غازی رسیده ایم.”

یورونیوز:

آگهی

دولت لیبی از نظر اتحادیه عرب دیگرمشروعیت ندارد. آیا شما در نظر دارید عضو این اتحادیه باقی بمانید یا ازآن کنار می کشید؟

سیف الاسلام:

“خیلی خنده داراست. تمامی این رژیم ها غیر دمکراتیک هستند. اصلا انتخابات ندارند و روسای جمهورشان هم منتخب ملتهایشان نیستند و به قانون اساسی هم هیچگونه توجهی ندارند. آنها هستند که مشروعیت ندارند. مشکل اصلی ما با شخص عمرو موسی، دبیر کل اتحادیه است. او از قطر پول می گیرد و دارد خودش را برای انتخابات ریاست جمهوری مصر آماده می کند و در واقع این به اصطلاح برادران قطری ما از او خواسته اند این نقش را بر عهده گیرد. ما از تمام فعالیت هایی که علیه ما ن درجریان است، اطلاع داریم. نه عمرو موسی مشروعیت دارد و نه سایر رهبران کشورهای عربی. از سوی دیگر، این کشورهای عرب که یا حکومت های دیکتاتوری اند یا رژیم های موروثی، طوری موضع می گیرند که انگار اتحادیه اروپا یا آمریکا هستند. ما از جزئیات این تئاتر اتحادیه عرب، به خوبی مطلعیم. اولویت حال حاضر ما این نیست که تصمیم بگیریم دراین اتحادیه بمانیم یا از آن خارج شویم، برای تصمیمگیری در این باره، وقت زیاد هست. هم اکنون تمام تمرکز ما روی آزاد کردن کشورمان و پایان دادن به فعالیت شبه نظامیان و تروریستها در لیبی است.”

یورونیوز:

آگهی

موضع شما در برابر فرانسه و نیکولاسارکوزی رییس جمهوری این کشور چیست؟ بویژه اینکه فرانسه اولین کشوری بود که شورای ملی انقلاب لیبی را برسمیت شناخت؟

سیف الاسلام:

“ اول از همه سارکوزی باید پولی را که از لیبی برای این تامین بودجه مبارزات انتخاباتی خود گرفته است پس بدهد. این ما بودیم که هزینه مبارزات انتخاباتی او را پرداخت کرده ایم. اطلاعات و اسناد آن موجود است و ما آمادگی داریم جزئیات آنرا افشا کنیم. اولین چیزی که ما از این دلقک می خواهیم بازگرداندن پول لیبی به مردم این کشور است. این پول به این منظور به نیکولا سارکوزی داده شده بود که در مواقع ضروری به کمک مردم لیبی بیاید، اما او ما را نسبت به خود ناامید کرد. تمام جزییات و اسناد انتقال این پول ثبت شده و به زودی این اسناد منتشر خواهند شد.”

یورونیوز:

آگهی

و اما سئوال آخر، در لیبی پروژه انتقال موروثی قدرت از پدر به پسر وجود دارد یا نه؟

سیف الاسلام:

“راجع به این موضوع قبلا نظرم را گفته ام و مایل نیستم دوباره راجع به آن حرف بزنم. من تصمیمم را از قبل گرفته ام و تکرار آن موضوعیت ندارد.”

یورونیوز:

آگهی

سیف السلام قذافی از شما سپاسگزارم.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دادستانی پاریس برای رئیس جمهوری اسبق فرانسه تقاضای ۴ سال زندان کرد

بر خلاف شایعات، ژنرال خلیفه حفتر صحیح و سالم به لبیی بازگشت

نیکولا سارکوزی به اتهام دریافت کمک مالی از معمر قذافی برای کارزار انتخاباتی بازجویی شد