NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دادگاه‌های عادی یونان به دعاوی خانوادگی مسلمانان رسیدگی می‌کنند

دادگاه‌های عادی یونان به دعاوی خانوادگی مسلمانان رسیدگی می‌کنند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پارلمان یونان با تصویب قانونی جدید اعلام کرد که دادگاه‌های اسلامی از پس تنها در صورت رضایت طرفین می‌توانند در حوزه‌های طلاق، حضانت فرزند و ارث تصمیم‌گیری کنند.

آگهی

پارلمان یونان روز سه شنبه با تغییر یک قانون قدیمی برای اقلیت مسلمان این کشور، اعلام کرد که مسلمانان از این پس می‌توانند به جای دادگاه‌‌های اسلامی (محاکم شریعت)، مسائل خانوادگی خود را در دادگاه‌های یونان نیز مطرح کنند.

این قانون با محدود کردن دادگاه‌های شریعت، به مسلمان این فرصت را می‌دهد که در صورت تمایل برای اموری چون طلاق، دعاوی مربوط به ارث و حضانت فرزندان دادگاه‌های غیر مذهبی یونان را انتخاب کنند.

پارلمان یونان می‌گوید که دادگاه‌های شریعت از پس تنها در صورت رضایت طرفین می‌توانند در حوزه‌های طلاق، حضانت فرزند و ارث تصمیم‌گیری کنند.

الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان تصویب این قانون را برداشتن «گامی تاریخی» برای «برابری قانون برای تمام مردم» این کشور خواند.

یونان تنها کشور اروپایی است که به دادگاه‌های شریعت اسلام اجازه رسمی فعالیت می‌دهد. این قانون پس از جنگ جهانی اول و بر اساس معاهده میان ترکیه ( امپراطوری عثمانی) و یونان اجرا شد. 

قوانین مذهبی سخت‌گیرانه یونان در سال‌های گذشته بارها برای این کشور در نهادهای اروپایی دردسر ساز شده است. برخلاف دیگر کشورهای اروپایی گرایش‌ مذهبی شهروندان یونان تا سال‌های دهه ۹۰ میلادی در اوراق هویتی آن‌ها ثبت می‌شد. اعتراض گسترده پارلمان اروپا به این روند پایان داد.  

مسجد ابراهیم شریف در تراکیه یونان

بر اساس معاهده سال ۱۹۲۳ لوزان، هزاران مسلمانی که پس از جنگ جهانی اول و مشخص شدن مرزها بر اساس این معاهده شهروند یونان شده بودند، می‌توانستند قوانین اسلامی را برای حل و فصل مسائل خانوادگی خود به کار گیرند.

نزدیک به ۱۱۰ هزار مسلمان یونان عمدتا در منطقه تراکیه (تراس) در شمال شرقی این کشور و در مرز با ترکیه زندگی می‌کنند.

در سالهای گذشته، شکایت یک بیوه ۶۷ ساله که از ارث همسرش محروم شده بود، علیه خواهران همسر خود به دادگاه سکولار یونان، یکی از موارد اختلاف بود. قاضی دادگاه یونان در ابتدا به نفع این زن رای داد اما دادگاه عالی این کشور در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که تنها یک مفتی دادگاه شریعت می‌تواند در دعاوی مربوط به ارث مسلمانان تصمیم‌گیری کند.

الکسیس سیپراس در همان زمان نیز گفته بود: «به عنوان یکی از کشورهای اتحادیه اروپا» چنین وضعیتی باعث افتخار ما نیست.

وضعیت مسلمانان ترک‌تبار تراکیه از چالش‌های جدی مهم میان ترکیه و یونان در به شمار می‌رود. رجب طییب اردوغان، در سفر ماه گذشته خود به یونان به وضعیت این اقلیت اشاره کرده و گفته بود که مسلمانان در این ناحیه مرزی نمی‌توانند مفتی دینی خود را انتخاب کنند در حالی که جوامع مسیحی در ترکیه از آزادی بیشتری بهره می‌برند و می توانند رهبر مذهبی‌شان را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: سفر تاریخی رئیس جمهوری ترکیه به یونان

پیمان صلح لوزان برای حل مناقشه میان طرف های جنگ جهانی اول بود. در بخشی از این پیمان مرزهای کشور تازه تاسیس ترکیه با کشورهای همسایه از جمله یونان تعیین شد. ترکیه همواره به این مرزبندی اعتراض داشته است. آقای اردوغان در این سفر با اشاره به وضعیت جوامع ترک مقیم منطقه مرزی گفته بود که دفاع از حقوق قومی ترک‌هایی که در مرزهای یونان زندگی می کنند از اولویت‌های کشورش است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نخست وزیر یونان از نوجوان افغان دلجویی کرد

یونان؛ گنجهای پنهان استان مقدونیه شرقی و تراکیه

«ایرانی داعشی» در آلمان به تحمل چهار سال حبس محکوم شد