باقیمانده جسد ویکتور امانوئل سوم، پادشاه ایتالیا در بین سالهای ۱۹۰۰-۱۹۴۶، پس از ۷۰ سال به کشور زادگاهش بازگردانده شد.
یک فروند هواپیمای نظامی نیروی هوایی ایتالیا روز یکشنبه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) بقایای ویکتور امانوئل سوم، پادشاه فقید این کشور را از اسکندریۀ مصر به آرامگاهی در ویکوفورته واقع در نزدیکی شهر تورین منتقل کرد.
بازگرداندن بقایای پیکر وی مخالفتهایی را در میان مردم و گروههای سیاسی و اجتماعی، به خصوص در میان جامعه یهودیان این کشور برانگیخته است.
نوادگان وی از این عمل دولت ایتالیا انتقاد کردند و گفتند که اجساد افراد این خاندان که در تبعید جان سپردند تنها درصورتی باید به ایتالیا بازگردانده شود که اجازه دفن آنان در پانتئون رم صادر گردد.
پانتئون رم، معبدی «مقدس» در رم، پایتخت ایتالیا است که اعضای پیشین این خاندان سلطنتی در آن دفن شدهاند.
قانون اساسی ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم، فرزندان مذکر خاندان سلطنتی ساوُیا را از خاک ایتالیا به دلیل حمایت آنان از بنیتو موسولینی، رهبر حزب فاشیست ایتالیا اخراج نمود و ورود آنان را به خاک این کشور ممنوع اعلام کرد. این ممنوعیت در سال ۲۰۰۲ لغو شد و از سال ۲۰۱۱ بازگشت بازماندگان خاندان سلطنتی به ایتالیا آغاز شد.
ویکتور امانوئل سوم، پادشاه آلبانی در سالهای ۱۹۳۹-۱۹۴۳، امپراتور اتیوپی در سالهای ۱۹۳۶-۱۹۴۱ و پادشاه ایتالیا در سالهای ۱۹۰۰–۱۹۴۶ بود.
وی پس از مرگ پدرش امبرتو اول به پادشاهی رسید و در طی ۴۶ سال تصدی این سمت در دو جنگ جهانی شرکت داشت. ظهور و سقوط فاشیسم ایتالیا در دوران پادشاهی وی به وقوع پیوست.
مردم ایتالیا وی را «پادشاه سربازان» مینامیدند چرا که وی کشورش را در زمان دو جنگ جهانی رهبری کرد. همچنین به خاطر داشتن قد کوتاه (۱.۵۳متر) و جثه کوچکش وی را «شمشیر کوچک» میخواندند.
ویکتور امانوئل سوم در زمان پادشاهی خود نه تنها مانع از قدرت گرفتن بنیتو موسولینی، رهبر حزب فاشیست ایتالیا نشد بلکه در سال ۱۹۲۲ با نخست وزیری وی موافقت نیز کرد تا موسولینی خود را دوچه (Duce) یا پیشوا بخواند.
در سال ۱۹۴۶ مردم ایتالیا برای برگزاری یک رفراندم در جهت ابقای سلطنت یا ایجاد جمهوری به حکومت فشار آوردند. وی که متوجه کاهش شدید محبوبیت خود در سالهای آخر سلطنتش در میان مردم شده بود، به منظور ابقای سلطنت خاندانش از سمت خود استعفاء کرد و قدرتش را به فرزندش اومبرتو دوم انتقال داد.
با این حال، در عرض کمتر از یک ماه مردم ایتالیا در رفراندوم به تغییر نظام سلطنتی به جمهوری رای دادند و تمام مردان خاندان سلطنتی ایتالیا مجبور به ترک خاک کشور شدند.
ویکتور امانوئل به مصر رفت و در ۱۹۴۷ در اسکندریه درگذشت و در همان جا به خاک سپرده شد. اومبرتو دوم فرزند وی و آخرین پادشاه ایتالیا نیز تا آخر عمرش یعنی تا سال ۱۹۸۳ در تبعید و در پرتغال زندگی کرد.