نتیجۀ یک نظرسنجی؛ شش دیدگاه متفاوت دربارۀ آیندۀ اتحادیه اروپا

موسسه تحقیقاتی «چاتمنهاوس» در بریتانیا شش دیدگاه را در سراسر اتحادیه اروپا شناسایی کرده است که از مرزهای ملی فراتر رفته و اکنون در کشورهایی غیر از خاستگاه اصلی خود نیز دارای طرفداران زیادی هستند.
چاتمنهاوس برای انجام این تحقیق، نظرسنجی را در اواخر سال ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۷ میلادی در ۱۰ کشور عضو این اتحادیه انجام داده است.
این دیدگاهها و میزان گسترش آنها در سراسر اتحادیه اروپا به شرح زیر است:
دیدگاه شکاکین به آیندۀ اتحادیه اروپا
شمار طرفداران دیدگاهی که نسبت به آیندۀ این اتحادیه خوشبین نیستند، بطور قابل توجهی افزایش یافته است. این افراد را برای ماندن در این اتحادیه باید با ارائۀ دلایلی محکم قانع کرد. طرفداران این دیدگاه تجربۀ متوسطی از مشکلات اجتماعی دارند و معتقدند که میتوانند بر زندگی خود کنترل داشته باشند. شمار قابل توجهی از این گروه را زنان تشکیل میدهند. آنها جزو افرادی هستند که معتقدند کشورشان سود کمی از حضور مهاجران برده است. آنها طرفدار افزایش قدرتهای ملی در اروپا هستند.
دیدگاه خوشبینها نسبت به آیندۀ اتحادیه اروپا
این افراد از وضعیت کنونی اتحادیه راضی هستند و به آینده آن نیز اعتماد دارند. آنها معتقدند که حضور در این اتحادیه مزایای بسیاری برایشان داشته است و به همین دلیل به عضویت در آن، افتخار میکنند. شهروندانی که در این گروه قرار میگیرند عمدتا جوان و دانشجو هستند و بین ۱۸ تا ۲۹ سال سن دارند. آنها پذیرای مهاجرانند و معتقدند که نهادهای اروپایی بخوبی از عهده وظایفشان برآمدهاند. آنها به وجود توازن قدرت میان اتحادیه اروپا و کشورهای عضو اعتقاد دارند.
دیدگاه مخالفان اتحادیۀ اروپا
این گروه از سیاستهای این اتحادیه عصبانی هستند و اعتقادی به مزایای اتحادیۀ اروپا برای کشورشان ندارند. آنها احساس همبستگی کمی با دیگر کشورهای اتحادیه دارند، این اتحادیه را غیردموکراتیک میدانند و طرفدار سیاستهای ضدمهاجرتی هستند. بیشترین طرفداران اعدام و بیشترین مخالفان ازدواج همجنسگرایان در این گروه هستند.
دیدگاه افرادی که از طرفداری از اتحادیه اروپا ناامید شدهاند
این افراد میخواهند که اتحادیه اروپا بر اساس ارزشهای مترقی اداره شود. آنها میگویند اگرچه قدرت زیادی به این اتحادیه منتقل شده است اما آنها مزایای عضویت در این اتحادیه را احساس نمیکنند. طرفداران این دیدگاه عمدتا چپگرا هستند. آنها نیز با این نظر موافقند که در موضوع بحران مهاجرت، کشورهای ثروتمند باید کمک بیشتری بکنند.
دیدگاه آسیبدیدگان از ریاضت اقتصادی
آنها با سیاستهای اتحادیه اروپا مخالفند، اعتقادی به وجود دموکراسی در این اتحادیه ندارند و معتقدند که هیچ مزیتی از حضور در این اتحادیه نبردهاند. شمار بیکاران در این گروه، از متوسط بیکاران در دیگر گروهها بیشتر است و سختیهای اجتماعی را بیش از دیگران تجربه کردهاند. این افراد عموما ساکن کشورهایی هستند که از بحران اقتصادی در اروپا بیشترین آسیب را دیدهاند. خشم نسبت به این اتحادیه، نگرانی، ترس و بدبینی در میان این افراد بیش از اعضای دیگر گروهها دیده میشود.
دیدگاه طرفداران اروپای فدرال
آنها طرافدار ایده «ایالات متحده اروپا» و عموما جزو ثروتمندترین افراد جامعه هستند. اعضای این گروه معمولا جزو بازنشستههای جامعه هستند . آنها دیدگاه بسیار مثبتی نسبت به مهاجران داشته و به تمام طیفهای سیاسی گرایش دارند. اعضای این گروه عمدتا دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و دوستانی در تمام کشورها دارند.