بسیاری از کاربران عرب و به ویژه فلسطینیها در شبکههای اجتماعی خشم خود را از پخش ویدئویی در نشست ائتلاف ضدتروریستی در ریاض نشان دادند. در بخشی از این ویدئو که در مراسم افتتاحیه نشست «شورای وزرای دفاع ائتلاف اسلامی برای مبارزه با تروریسم» پخش شد، تصویری از یک سرباز فلسطینی در حال نبرد با نظامیان اسرائیلی دیده میشود.
نشست ائتلاف اسلامی خود خوانده برای مبارزه با تروریسم به رهبری عربستان که در آن نمایندگانی از ۴۱ کشور مسلمان شرکت کردند، روز دوشنبه به ریاست محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در ریاض، پایتخت این کشور برگزار شده بود. هنوز معلوم نیست آیا نمایش سرباز فلسطینی در نشست ضد تروریستی، تعمدی بوده یا نه.
کاربران فضای مجازی از این که سرباز فلسطینی در حال مبارزه با اشغالگران اسرائیلی به عنوان تروریست تلقی شده، خشمگین شدهاند.
تصویر مورد بحث، مربوط به انتفاضه دوم و خیزش فلسطینیها پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و نوار غزه به دست نیروهای اسرائیلی در سال ۲۰۰۱ است که یک سرباز فلسطینی را در حال تیراندازی در جنوب بیت المقدس نشان میدهد. بیشترین واکنشها به پخش این ویدئو در توئیتر دیده میشود. کاربران خطاب به «کسانی که میخواهند اشغال فلسطین را عادی جلوه دهند» گفتهاند که «مقاومت با تروریسم فرق دارد.»
یکی از کاربران توئیتر مینویسد: «مردم کاری ندارند معیار شما برای تروریست نامیدن چیست. تروریسم یعنی همه کسانی که وجود اسرائیل را عادی میدانند. ارزش مقاومت فلسطین از شما بیشتر است.»
یکی دیگر از کاربران نوشته است که «درجه شرف و کرامت مقاومت بالاتر از آن است که نام دیگری به آن بدهند.»
دیگری نوشته است: «رهبران کشورهای عربی که کسانی را که باعث سربلندی ما شدند تروریست میخوانند، هیچ ارزشی ندارند. مقاومت، تروریسم نیست.»
بیشتر کاربران معترض میگویند در این که این تصاویر تعمدا پخش شده، تردیدی ندارند. یکی از آنها مینویسد: «فکر میکنید این یک اشتباه یا اتفاق است؟ نه، این حرکت تعمدی است به منظور حمله به مقاومت و حساسیتزدایی از صهیونیستها. این همان جادهصافکنی است.»
واکنش اسرائیل
از سوی دیگر آویخای ادرعی، سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل پخش این تصویر را تلویحا دلیلی بر اطلاق تروریسم به فلسطینیها دانسته است. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «این رویداد چه عمدی باشد چه سهوی، عربها حقیقت را گفتهاند. تروریسم، تروریسم است. نیازی به عصبانیت حماس یا هوادارنش نیست چون کسی به جای آنها خجالت نمیکشد. آنچه امروز [دوشنبه] روی داد آن است که "درد" تشخیص داده شد. حالا آیا درد برطرف خواهد شد؟»
این رویداد در حالی اهمیت یافته که انتقادها از عربستان سعودی در جهان عرب به دلیل اظهارات آشکار مقامهای اسرائیلی در مورد نزدیکی ریاض با دولت تلآویو بالا گرفته است.
در ماه ژوئن سال جاری میلادی نیز پس از آن که عادل جبیر، وزیر خارجه عربستان از قطر خواست تا دست از حمایت حماس و جنبش مقاومت غزه بردارد، جهان عرب واکنش زیادی به این سیاست اسرائیل دوستانه حکومت سعودی نشان داده بود.