تلاش جریان‌های سیاسی لبنان برای بازگرداندن سعد حریری از عربستان

تلاش جریان‌های سیاسی لبنان برای بازگرداندن سعد حریری از عربستان
نگارش از مسعود سالاری
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان نسبت به وضعیت سعد حریری در عربستان ابراز نگرانی کرد.

رسانه‌های لبنان روز جمعه گزارش دادند که میشل عون در نشستی با حضور سفرای خارجی و نمایندگان سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب خواستار روشن شدن وضعیت سعد حریری شده است.

رئیس جمهوری لبنان همچنین شرایط اعلام استعفای حریری در عربستان را «غیر قابل قبول» خوانده و در گفتگو با ولید بخاری، کاردار سفارت عربستان در بیروت گفته است که حریری «باید به کشورش بازگردد».

نخست وزیر مستعفی لبنان از شنبه گذشته که متن استعفانامه خود را در ریاض از روی نوشته خواند، تاکنوتن به کشورش بازنگشته و همین موضوع به اخبار و شایعاتی در مورد بازداشت یا حصر او در عربستان سعودی دامن زده است.

بیشتر بخوانید: حریری؛ استعفا یا حصر در عربستان؟

دولت بیروت استعفای نخست وزیر را نپذیرفته و وزیر دادگستری لبنان گفته است که او ابتدا باید بازگشته و سپس «داوطلبانه» تقاضای خود را برای رسیدگی به رئیس جمهوری ارائه کند.

اخبار تأیید نشده همچنین حاکی است دولت لبنان برای درخواست از عربستان برای «آزادی» سعد حریری دست به دامن کشورهای عربی دیگر شده است.

نبیه بری، رئیس مجلس لبنان که اکثریت نمایندگان آن را اعضا حزب مستقبل تشکیل می‌دهند گفته است که دولت به رغم غیبت نخست وزیر، کماکان به کار عادی خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: رئیس جمهوری لبنان تصمیم‌گیری دربارۀ استعفای حریری را منوط به بازگشت او کرد

آخرین مواضع افراد و گروه‌های داخلی لبنان

روز پنج‌شنبه حزب المستقبل که نخست وزیر مستعفی لبنان رهبری آن را بر عهده دارد با انتشار بیانیه‌ای خواستار بازگشت حریری شده بود. در بیانیه این حزب آمده است که بازگشت سعد حریری رئیس جریان المستقبل، برای بازگرداندن «اعتبار» موازنه داخلی و خارجی کشور ضروری است.

حزب‌الله لبنان اما با رئیس جمهوری همنوا شده و از رد درخواست استعفای حریری توسط میشل عون استقبال کرده است.

روز پنج‌شنبه همچنین ولید جنبلاط، از چهره‌های شاخص سیاسی و رهبر حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان از سعد حریری خواست تا به کشورش بازگردد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «بعد از یک هفته اقامت اجباری، شیخ سعد [حریری] چه به زور استعفا داده باشد چه به اختیار، اکنون وقت آن است که برگردد.»

این سیاستمدار دروزی لبنان ضمن «بی‌بدیل» خواندن حریری می‌افزاید که حضور او در لبنان در میانه تلاشی مشترک «برای تکمیل روند سازندگی و ثبات» گریزناپذیر است.

بیانیه گروه بین‌المللی حمایت از لبنان

از سوی دیگر گروه بین‌المللی حمایت از لبنان که اعضای آن را ایالات متحده آمریکا، روسیه و فرانسه تشکیل می‌دهند، خواستار آن شده است که لبنان از تنش‌های جاری در منطقه بر حذر بماند.

این گروه روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از احتمال بروز بی‌ثباتی در لبنان در پی استعفای سعد حریری، بر اهمیت برقراری دوباره «توازن حیاتی» میان نهادهای دولتی لبنان که «عامل ثبات» این کشور هستند، تأکید کرد. نمایندگان کشورهای عضو این گروه در پایان دیدار با رئیس جمهوری لبنان، از این که میشل عون، سعد حریری را به بیروت فراخوانده، استقبال کردند.

آگهی

آخرین مواضع آلمان و فرانسه

آلمان اعلام کرد مدرکی دال بر بازداشت حریری در عربستان در دست ندارد. سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: «ما هیچ مدرکی نداریم که نشان دهد حریری در ریاض بازداشت است و گمان می‌کنیم که خودش تصمیم می‌گیرد کجا برود.»

وی همچنین در واکنش به اتهام‌هایی که حریری در متن استعفانامه خود متوجه ایران و حزب‌الله کرده بود گفت: «برلین هم نگرانی‌های ریاض درباره دخالت ایران در یمن، حمایتش از بشار اسد رئیس جمهور سوریه و گروه حزب‌الله را دارد.»

پیش از این نیز وزیر خارجه فرانسه ادعای بازداشت آقای حریری را رد کرده بود. ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که نخست وزیر مستعفی لبنان آزادی کامل سفر و رفت و آمد دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حزب‌الله به تلافی حمله به عمق خاک لبنان ۶۰ راکت کاتیوشا به سمت اسرائیل شلیک کرد

مرگبارترین حمله به غیر نظامیان لبنان از آغاز جنگ غزه؛ حزب‌الله: اسرائیل بهای آن را خواهد پرداخت

در حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به جنوب لبنان یک زن و دو کودک کشته شدند